Slimme stekker | Blog BCC

Met een slimme stekker maak je van ieder apparaat in huis een slim apparaat; alle voordelen op een rij

Smart homes zijn steeds meer in trek. Wil jij eens kennismaken met de gemakken van een slim huis zonder gelijk je hele huis aan te pakken? Dan zijn slimme stekkers dé uitkomst voor jou. Door een slimme stekker in je stopcontact te stoppen kan jij elk apparaat omtoveren tot een slim apparaat. Dat betekent dat je het apparaat op afstand kan bedienen via een app (of als je een slimme speaker hebt met je stem) en je kan een tijdklok instellen waardoor je ook nog energie bespaart. Top toch? Lees er gauw alles over!Slimme stekker | Blog BCC

Met een slimme stekker is je apparaat op afstand bedienbaar

Ben je op vakantie? Aan het werk? Op bezoek bij je ouders? Waar je ook bent, dichtbij of ver weg, door gebruik te maken van een slimme stekker kan jij jouw apparaten altijd in de gaten houden. Had je de tv nou uitgezet of niet? Met smart plugs van bijvoorbeeld TP-Link kan je met éen klik in de app zien hoe het ervoor staat. Zo zie je dat jouw tv uit staat maar dat jouw krultang nog in het stopcontact zit, oeps! Met een druk op jouw telefoon klik je hem gewoon uit. Andersom werkt ook, want zit je aan de andere kant van de wereld en wil je inbrekers laten denken dat je er wel bent dan zet je met je telefoon gewoon een lampje aan. Fijn gevoel!

Stel een tijdklok in zodat het apparaat vanzelf uit of aan gaat

Thuiskomen in een donker huis is nooit fijn. Donkere huizen zijn daarnaast erg aantrekkelijk voor inbrekers. Een makkelijke oplossing voor dit probleem is jouw lampen aan te sluiten op een slimme stekker. De meeste slimme stekkers, waaronder de Woox Smart Plug, hebben een tijdklok waarmee je instelt dat de lampen bijvoorbeeld om half 6 aan moeten springen. Je kan ook instellen dat ze elke dag om 12 uur ´s nachts uitgaan. Zo lijkt het alsof er altijd iemand thuis is. Ook als jij nog even wat langer blijft hangen op de borrel op werk.

Met een slimme stekker bespaar je energie

Door slimme stekkers in huis te halen bespaar je niet alleen je eigen energie, maar ook de energie die apparaten verbruiken. Door tijdklokken in te stellen blijft een apparaat nooit te lang aanstaan en als je een keer vergeet een apparaat uit te zetten dan kan je het via de app alsnog uitzetten. Zo ben je slim bezig voor je portemonnee en verdien je de investering in smart plugs na verloop van tijd terug.

Bedien je apparaat met je stem

Ook handig aan slimme stekkers is dat jij ervoor zorgt dat jouw apparaten met stem te bedienen zijn via een smart assistant. Heb jij Amazon Alexa, Google Home of IFTTT in huis, dan wordt de bediening van jouw apparaten wel heel eenvoudig. Door jouw apparaten namen te geven kan je de slimme assistent vragen om het aan of uit te zetten. ‘’Hey Google, zet lampie aan!’’ of vraag Alexa of ze het koffiezetapparaat uit wil zetten. Heb jij meerdere slimme stekkers in een ruimte of heb je een slimme 2-in-1 stekker? Dan maak je een groep aan voor alle apparaten in bijvoorbeeld de slaapkamer en zeg je: ‘’Alexa, turn off all devices in the bedroom.’’ En bam, in een keer alles uit! En dat zonder op te staan.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam