14
jun

Meten is weten! Dit kun je allemaal tracken met je activity tracker

Je hebt er vast al vaak over gehoord; de activity tracker. Of je nu een fanatieke hardloper bent of wilt weten hoeveel stappen je zet en hoe snel je conditie verbetert - een activity tracker houdt het voor je bij. Wij zetten de verschillende activiteiten en functionaliteiten voor je op een rij.Activity tracker | Blog BCC

Voor het hardlopen

Voor de fanatieke hardloper, maar zeker ook voor de net beginnende hardloper is de activity tracker de fanatieke vriend(in) die je net dat steuntje in de rug geeft om je doel te halen. De Fitbit Charge 3 is zo’n activity tracker en houdt je prestaties en vooruitgang bij. Zo houdt de stappenteller precies bij wanneer je een stapje harder of meer moet lopen en wanneer juist niet. De hartslagmeter geeft je inzicht in je hartslag en kan je zo helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren. En in de Fitbit App kun je precies zien hoeveel calorieën je verbrand hebt.

Voor de sociale dieren en workaholics onder ons heeft de Charge 3 trouwens iets fijns gevonden. Want als je al gestresst raakt als je je telefoon even niet binnen handbereik hebt, is dit de oplossing: werkmails en whatsappjes kan je met de smartphone koppeling namelijk gewoon op je Fitbit laten binnenkomen. Moet je er alleen voor zorgen dat je niet non-stop gestoord wordt door de meldingen van WhatsApp tijdens je hardlooprondje!

Voor het wandelen

Hardlopen niets voor jou, maar wandelen wel? De Huawei Band 3 Pro heeft een ingebouwde GPS met uithoudingsvermogen. De GPS is afgestemd op langeafstandslopen en zorgt ervoor dat je precies weet waar je bent en hoe ver je bent, zeven uur lang! Even 10 minuutjes uitrusten op een bankje heeft ‘ie dus zo door!

Deze Band 3 Pro is daarnaast ook nog je personal coach. Ben je van plan om bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse of een andere lange wandeltocht te gaan lopen? Huawei’s Health app maakt het trainingsplan voor je met een stap-voor-stap plan waardoor jij je doel sowieso gaat halen. Voor een goed herstel geeft de Band 3 Pro je oplossingen en suggesties die je helpen beter te slapen. Voortaan stap jij dus fluitend je bed uit!

Voor de fitness

Verbrande calorieën, aantal workouts en je hartslag - de Fitbit Inspire HR meet ze alledrie! En het leuke is dat je je workouts ook competitief kan inzetten. Je kunt ze namelijk delen met je vrienden en het zo tegen elkaar opnemen in uitdagingen. Wie heeft er als eerste 1000 calorieën verbrand? En wie sport het meest?

Download je de Fitbit App dan heb je ook inzicht in je conditieniveau - en ontvang je tips om deze te verbeteren. De app heeft voor vrouwen nog een andere mooie functie. Je kunt namelijk inzicht krijgen in je menstruatiecyclus en de symptomen bijhouden.

Voor het zwemmen

Voel je je fijner in het water dan zwetend in het park of de sportschool? Dan is de slanke Fitbit Flex 2 wat voor jou. Die is namelijk waterdicht! De Fitbit Flex 2 houdt bij hoeveel baantjes je hebt gezwommen, wat je snelheid was en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Als je dan ook nog de Fitbit App download op je smartphone ben je ook nog bereikbaar in het zwembad. Via de app communiceert je smartphone met je Fitbit - en laat zo weten wanneer je een bericht krijgt of gebeld wordt. Wel zo handig, want je smartphone kan waarschijnlijk niet kopje onder.

Door het slanke model is dit ook een perfecte activity tracker voor dagelijks gebruik. En zeker fijn als je op kantoor werkt. Als je een tijdje stil gezeten hebt, laat de Fitbit namelijk weten dat het tijd is om te gaan bewegen. Even naar het koffiezetapparaat lopen dus!

Sporten doe ik morgen!

Ook als je niet traint voor een marathon of jij je zondagochtend begint met baantjes trekken in het zwembad is een activity tracker heel handig! Activity trackers geven je namelijk inzicht in je slaapritme en je slaapstages. Word je ‘s ochtends wakker en lijkt het alsof je geen oog dicht hebt gedaan? Je activity tracker kan je inzicht geven in hoe onrustig je nacht was. Sta je dan eenmaal op, dan worden ook je stappen geteld. Fijn als je een zittend beroep hebt, en je er zo achter komt dat je toch echt wat meer rondjes in het kantoor moet lopen.