Slimme koelkast | Blog BCC

Nooit meer eten verspillen met een slimme koelkast!

Apparaten in huis worden steeds slimmer. Dus waarom de koelkast niet? Een slimme koelkast maakt jouw leven een stuk makkelijker. Door middel van allerlei technologische snufjes, waarvan je niet had verwacht dat een koelkast die kon hebben, zorgt de smart fridge er voor dat jij geen last meer hebt van melk die over de datum is. Of van dubbel gekochte producten, omdat je was vergeten dat je nog een zak spinazie had liggen. Hoe precies? Wij vertellen het je!

Neem een kijkje in je koelkast…

Of beter gezegd: óp je koelkast. Dankzij een ingebouwd scherm op de koelkastdeur hoef je de koelkast namelijk niet meer te openen om te zien wat er in ligt. Een scherm op je koelkastdeur? Mét touchscreen? Jazeker. Dankzij een paar kleine camera’s binnen het koelgedeelte kun jij zo via het scherm je koelkastinhoud bekijken. Voor de houdbaarheid van je producten is dat mega handig. Want hoe minder frequent de koelkast wordt geopend, hoe minder koelte er verloren gaat en hoe verser je producten blijven.Slimme koelkast | Blog BCC

…waar je ook bent!

Daar sta je dan, een beetje verdwaald in de supermarkt. Had je nou wel of geen nieuwe eieren nodig? En was dat pakje salami eigenlijk al op? Geen nood, want ook op afstand kun jij voortaan snel even spieken wat er nog in je koelkast ligt. Dit doe je met de gratis Home Connect app op je smartphone. De camera in de koelkast maakt foto’s die via de app naar je telefoon worden verzonden. Handig, want hiermee voorkom je dat je producten vergeet of dubbel koopt. Én je hoeft voor het boodschappen doen niet eerst naar huis te gaan om je voorraad te checken.

Over datum? Dan krijg je een seintje

Een handige feature van de slimme koelkast is dat hij de houdbaarheidsdatum van je etenswaren onthoudt. Zodra een product de houdbaarheidsdatum nadert, ontvang je een melding. Ook zodra de datum is verlopen, kun je er op rekenen dat je hiervan op de hoogte wordt gebracht. Zo voorkom je dat er een vergeten (en inmiddels flink beschimmeld) stuk kaas onderin je koelkast blijft liggen. Daar doe je ook je neus een plezier mee.Comfort en gemak met smart home | Blog BCC

Slimme koeltechnieken

Jazeker, bij een slimme koelkast horen natuurlijk ook slimme koeltechnieken. Dit zijn technieken die ervoor zorgen dat jouw voedsel langer vers blijft. Iedere koelkast heeft weer zijn eigen technologieën. De Samsung Family Hub heeft bijvoorbeeld het Twin Cooling Plus systeem. Hierbij worden de koelkast en het vriesgedeelte apart gekoeld, waardoor de temperatuur en luchtvochtigheid beter worden gereguleerd. Daarnaast zorgt Metal Cooling ervoor dat koelte beter vastgehouden wordt. Een metalen plaat aan de achterkant behoudt namelijk de kou, zelfs wanneer de deur regelmatig geopend wordt.

Vlees en vis tot 2 keer langer vers

Voor het bewaren van vlees of vis heeft de Samsung Family Hub de Chef Zone. Zoals aanbevolen door chef-koks koelt dit gedeelte op de beste temperatuur, waardoor vlees en vis langer vers blijven. De koelvriescombinatie van Siemens heeft een soortgelijke zone. In de zogenoemde hyperFresh laden, waarvan één voor groente en fruit is en de ander voor vlees en vis, is de temperatuur iets lager dan in de rest van de koelkast. Hierdoor blijft je voorraad tot wel 2 keer langer vers en kun je dus langer genieten van je zalmfilet en zoete appeltjes!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein