Gladjes de zomer in met deze ontharingsapparaten

Yes! Hiep-hoi! Met temperaturen boven de 25 graden is de zomer in volle vaart begonnen! Maar dat gejuich betekent ook meteen: hiep-hoi-kijk-eens-naar-mijn-winterse-vachtje. Fijn als je gezegend bent met het blonde gen (kan je toch net even die 2 dagen langer wachten), maar op een bepaald moment moet iedereen eraan geloven: tijd inplannen om de benen zomerklaar te maken. Hoe je dat het makkelijkste of juist met zo min mogelijk pijn kan doen? Wij geven je graag een paar opties voor ontharingsapparaten voor het geval je niet wilt horen tot de ‘Hairy Legs Club’.

Ontharen kan (epi)lator

“Dat groeit als kool!” Zeg jij dat ook weleens tegen je beenhaar? Dan is epileren misschien wel iets voor jou. Door het gebruik van een epilator blijft je huid namelijk tot wel 4 weken super glad. Say what? Door de MicroGrip technologie van de Braun Silk-épil wordt het haar namelijk bij de wortel verwijderd, wat zorgt voor een langdurig glad effect. Klinkt als muziek in de oren toch? Vinden wij ook! Maar eerlijk is eerlijk, heb je nog nooit een epilator gebruikt dan heb je er waarschijnlijk de pijnlijkste gedachtes bij. Alle eerste keren zijn eng en in het geval van epileren: best een beetje pijnlijk. Maar goed nieuws: door het epileren worden de haartjes steeds dunner, waardoor het ook echt minder pijnlijk wordt. En.. uiteindelijk verdwijnen ze allemaal. Yay, yay, yay!

Doe het lekker zelf

Je kunt je benen summerproof laten maken bij de ontharingsstudio om de hoek, maar dat kunnen wij, lees: #independentwomen, natuurlijk ook gewoon thuis met een lichtontharingsapparaat. Een goed woord voor galgje, maar bovenal erg handig om van de winterbenen af te komen. De lichtflitsen van de zogenoemde Intense Pulsed Light (IPL) zorgen ervoor dat de haarzakjes verwarmen en op die manier worden gestimuleerd over te gaan in de rustfase. Hierdoor vallen de haartjes vanzelf uit. Een behandeling is geheel pijnloos(!), maar kost wel wat meer tijd dan bijvoorbeeld je benen scheren. Daarentegen is het fijne aan dit apparaat dat de haargroei stukken minder wordt, nadat je het een aantal keer hebt herhaald, en uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnt. Nog een laatste tip: denk er wel even aan dat je dit niet een paar uur voor een strandbezoek doet, je mag namelijk 24 uur lang niet in de zon.

Shave it, till you make it

Aahh, de vertrouwde ladyshave. Het minst pijnlijk van alle drie, dus ideaal voor degene met een gevoelige huid. En gemakkelijk te gebruiken mocht je last-minute besluiten naar het strand te gaan. Minpuntje: na een paar dagen komen de stoppeltjes wel weer terug. Maar omdat de ladyshave zo handig in gebruik is en je elke dag toch onder de douche staat, is het een kleine moeite (zeg maar geen moeite) om je benen weer spiegelglad te krijgen!

Kiezen maar!

Keuze kunnen maken? Denk er vooral aan dat je een product kiest dat bij je past. Heb je in de zomer niet altijd de tijd om je benen te scheren? Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je in de winter alvast aan de slag gaat met de epilator of ontharingsapparaat waardoor je de gehele zomer (en de komende zomers) gladde benen hebt. Lage pijngrens? Ga dan voor de ladyshave. Op het gebied van gladde benen is er voor ieder wat wils!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel