29
aug

Op kamers? Dit zijn de meest nuttige items voor in een studentenhuis

Ga jij dit jaar voor het eerst op kamers? Dan begrijpen we dat het niet meevalt om straks opeens alles zelf te moeten doen. Koken, schoonmaken, wassen, strijken, en ga zo maar door. Maak het jezelf makkelijk en lees gauw ons blog met items die absoluut onmisbaar zijn in een studentenhuis! Op kamers | Blog BCC

Kokkerellen

De heerlijke, gezonde gerechten van je moeder zijn nu echt verleden tijd. Je moet voor jezelf gaan zorgen en daar hoort koken ook bij. Heb jij nu een hekel aan koken en met potten en pannen in de weer zijn? Of branden de meest simpele gerechten bij jou áltijd aan? Maak dan gebruik van een combimagnetron. Hiermee bak je heerlijke ovenschotels en warm je kliekjes gemakkelijk op als je geen tijd hebt om te koken.

Tip: maak een schema met jouw huisgenoten waarbij iedereen om de beurt moet koken. Zo hoef je in elk geval niet dagelijks te koken en het is natuurlijk gezelliger. Misschien leer je er ook nog wat van ­čśë.

Bakkie doen

Stappen hoort er bij als je studeert, en wanneer je op kamers gaat al helemaal. Maar moet je na een lange nacht stappen de volgende ochtend weer vroeg uit bed om naar college te gaan? Dan kun je wel een lekker bakje koffie gebruiken. Check daarom zeker even de koffieapparaten. Ook fijn wanneer je ouders op bezoek komen, dan kun je ze in elk geval een kopje koffie aanbieden.

Jouw eigen schoonmaakster

Aangezien je het al druk genoeg hebt, zal stofzuigen niet bovenaan je prioriteitenlijstje staan. Een robotstofzuiger is daarom ideaal. Hij zuigt de vloer weer lekker schoon terwijl jij aan het studeren, stappen of chillen bent. Na een feestje is het natuurlijk ook fijn, jij kunt uitslapen terwijl de robot de vloer stofzuigt.

Chill-modus aan

Ben je na al dat studeren en stappen toe aan wat ontspanning? Dan is een game-console een aanwinst in de woonkamer. Speel een digitaal potje voetbal of tennis, of doe een race-wedstrijd. Zet een game-competitie op met je huisgenoten zodat je ze gelijk goed leert kennen. Wie is de beste, en wie kan er niet tegen zijn verlies?

"Wakker worden!"

Het is natuurlijk heerlijk om zelf alles te kunnen plannen en uit te slapen zo lang je maar wilt. Maar je vader of moeder kan jou ook niet meer komen wekken wanneer jij je weer eens verslapen hebt. Daarom is een Wake-up Light echt ideaal. Zo word je heerlijk wakker gemaakt dankzij het nagebootste zonlicht in combinatie met een relaxed geluid. Weinig kans dat je nu nog te laat komt voor dat ene belangrijke tentamen of voor die gezellige lunch-date.

Gebruik de tips!

Na het lezen van deze blog weet je precies wat je nodig hebt voor jouw studentenhuis en kun je zonder zorgen een fijn nieuw studiejaar tegemoet gaan. Hoera zelfstandigheid!