Paasontbijt | Blog BCC

Het paasontbijt verzorgen wordt een eitje met deze tips!

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor velen van ons: lekker eten! Ben je van plan om een paasontbijt te organiseren met vrienden, familie of collega’s? Dan ga je ze natuurlijk geen saaie boterham met hagelslag voorschotelen. Lees daarom onze tips voor een heerlijk paasontbijt!

Kleine pannenkoekjes

Met name wanneer je kinderen hebt is het super leuk en lekker om kleine pannenkoekjes, crêpes of poffertjes te bakken. Lekker met een beetje jam of chocoladepasta en niet heel moeilijk om te maken. Het nadeel is wel dat het wat langer duurt om ze te bakken en je daarom lang in de keuken moet staan. Daarom onze tip: gebruik een speciale crêpe maker of poffertjesplaat waarmee je gezellig aan tafel kunt bakken.

Paasontbijt | Blog BCC

Verse broodjes

Grote kans dat de plaatselijke bakker niet open is op deze feestdag. En zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan zélf broodjes afbakken? Wist je dat je met een oven met Dual Cook technologie 2 verschillende gerechten tegelijkertijd in de oven kunt klaarmaken? Zo kun je broodjes afbakken in het ene deel van de oven en croissantjes bakken in het andere deel. Zelfs als de broodjes op verschillende temperaturen en met een verschillend aantal minuten moeten worden afgebakken. Zo is alles super lekker vers en warm wanneer je het serveert.

Een lekker bakje koffie

Om heerlijk wakker te worden drinkt het overgrote deel van Nederland ’s ochtends een lekker bakje koffie. Wil je nu een keer een extra speciale koffie maken, maar heb je een basic koffieapparaat? Probeer dan eens melk op te schuimen. Je kunt dit met de hand doen of je gebruikt een speciale melkopschuimer. Met de opgeklopte melk maak je heerlijke cappuccino’s, latte macchiato’s en andere koffiespecials! Extra lekker met een scheutje koffiesiroop, bijvoorbeeld met karamel of hazelnoot smaak. Jammie!

Vitamientjes

Om het paasontbijt compleet te maken, en om aan de dagelijkse dosis vitamines te denken, geven we je ook nog wat gezonde ontbijt tips! Wat dacht je van een lekker versgeperst glas jus d’orange? Gebruik hiervoor een handige citruspers. Hou je toch meer van een smoothie of van een zoeter sapje? Gebruik dan een blender en bekijk zeker onze super easy recepten voor gezonde smoothies en sapjes.Paasontbijt | Blog BCC

Een ei hoort erbij!

Natuurlijk is Pasen niet compleet zonder een lekker ei. Tover jij de eierdopjes weer tevoorschijn voor een lekker zachtgekookt eitje of ga je voor een heerlijke uitsmijter? Vergeet ook niet om diverse  vleeswaren, kaas en salades in huis te halen. En wat dacht je van de chocolade paaseitjes, die mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Decoratie

Niet alleen het eten en drinken is belangrijk tijdens het paasontbijt, maar ook de aankleding van de tafel moet je niet vergeten. Begin met een mooi tafelkleed en dek de tafel met borden en bestek. Als decoratie gebruik je een paar vrolijk gekleurde kaarsen. Zet een aantal kleine vaasjes neer en steek daar mooie bloemen in. Heb je ook gedacht aan leuke paas servetten? Zet tot slot nog een paar mooie glazen neer voor de verse sapjes en jij bent er helemaal klaar voor! Genieten maar!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen