Tablet | Blog BCC

Studeren op een tablet: dit zijn de 7 voordelen

Waarom een nieuwe laptop kopen als je ook prima kan studeren op een tablet, toch? Een tablet kan namelijk meer dan je misschien denkt! En om je te overtuigen hebben wij de 7 voordelen van een tablet op een rijtje gezet!Tablet | Blog BCC

#1 Een tablet is makkelijk mee te nemen

Het grootste voordeel van een tablet is dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Ben je veel onderweg, op en neer naar college of van je studentenkamer naar het ouderlijk huis dan is het wel fijn dat je niet hoeft te zeulen met een laptop. Een tablet neem je namelijk makkelijk mee in je tas én weegt ook veel minder dan een laptop!

#2 Het heeft een betere accu

Nog zo’n groot voordeel is de accuduur van een tablet. Een tablet kan je namelijk veel langer gebruiken voordat hij in de lader moet. De accu gaat zo’n 12 uur mee en soms zelfs meer dan 15 uur. Laptops gaan niet zo lang mee en houden het meestal tussen de 6 en 12 uur vol. Fijn dus als je veel onderweg bent, of lange dagen in een collegezaal hebt, opladen hoeft dan namelijk niet.

#3 Je tablet is makkelijk te bedienen

Okay, je hebt dan geen muis, maar het bedienen van je tablet doe je eenvoudig met je vinger en de touch-screen. Eigenlijk alleen maar makkelijker! Bladeren tussen tabbladen, vergroten en verkleinen of een nieuw programma openen, doe je allemaal heel eenvoudig met je vinger(s).

#4 De prijs is fijn

Je kunt altijd voor de duurste variant gaan, maar tablets zijn over het algemeen goedkoper dan laptops. En omdat het leven van een student al duur genoeg is, moet hier uiteraard ook naar gekeken worden;) Tablets kun je al kopen voor minder dan 100 euro. Ga je toch voor een duurdere variant, dan ben je vaak nog steeds goedkoper uit dan wanneer je een nieuwe laptop aanschaft.

#5 Gebruik je tablet als e-reader

Voor je studie moet je veel lezen, van dikke pillen tot tientallen artikelen. Heb je een tablet in huis, dan hoef je die niet allemaal meer uit te printen en kan je het (goedkopere) e-book aanschaffen. Met een tablet kan je namelijk verschillende bestandsformaten openen, zowel epub (ebooks) als PDF. En met handige lees-apps kan je zelfs markeringen en notities in je PDF-document maken.

#6 Je kan ‘m ook als laptop gebruiken

Werk je toch liever met een laptop? De meeste tablets die nu te koop zijn kan je binnen no-time en met een paar accessoires omtoveren tot een laptop. Zo kan je met een Keyboard Cover je tablet rechtop zetten en heb je een toetsenbord waarmee je kunt typen alsof het een laptop is. Mega handig als je een groot verslag of scriptie moet typen én je hebt meteen een bescherming voor je apparaat.

#7 Het geeft ontspanning tussen het leren door

Tussen het studeren door mag je echt wel even ontspannen, of noem het studie ontwijkend gedrag. Op een tablet kan je allerlei apps downloaden. Apps zoals voor je mail, maar ook voor social media of games. Zo is een saai college nooit meer saai..;)

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel