Borrel organiseren | Blog BCC

Thuis een borrel organiseren? Wij geven je tips!

Vol enthousiasme heb jij je vrienden of familie uitgenodigd voor een gezellige kerstborrel bij jou thuis. Het leek zo’n goed idee, maar nu schiet je toch een beetje in de stress. Hoe pak je zo’n borrel goed aan? Geen zorgen, met deze supertips wordt het organiseren van een borrel een piece of cake.Borrel organiseren | Blog BCC

Tip 1: Maak lijstjes

Het geheim van een geslaagde borrel? Maak lijstjes. Hoe meer, hoe beter. Lijstjes helpen namelijk bij het creëren van structuur in je hoofd. Hierdoor verloopt de organisatie van je borrel soepeler. Het opstellen van een gastenlijst helpt je bijvoorbeeld bij het inschatten van de hoeveelheid drank en hapjes die je nodig hebt. Van de boodschappen maak je vervolgens ook weer een lijstje. Zo voorkom je dat je straks als een verdwaalde gans door de supermarkt waggelt. Vind je een papieren lijstje niet zo handig? Gebruik dan je telefoon of tablet. Dat werkt net zo goed!

Tip 2: Wees op tijd

Ding dong! Daar zijn de eerste gasten. Maar de drank staat nog niet koud, de bitterballen moeten de oven nog in en verrek, de muziekinstallatie wil niet aan. Gaat hier het zweet van op je voorhoofd staan? Wees dan geen last minute lady – of gentleman – en maak een tijdsplanning. Hoe laat komen de gasten? Hoe lang heb je nodig voor het klaarmaken van de hapjes? Als je op voorhand inschat hoeveel tijd je overal voor nodig hebt, en die tijd ook neemt, zal je merken dat jij op de avond zelf niet in de stress schiet.

Tip 3: Ken je krachten

Natuurlijk is het leuk om als een ware Jamie Oliver los te gaan in de keuken. Hoewel, dat líjkt leuk, tot je erachter komt dat het realistischer is je kookkunsten te vergelijken met je nichtje van twaalf dan met één van ’s werelds beste chef-koks. Het is niet erg handig tot dat inzicht te komen als je vrienden of familie smachtend zitten te wachten tot jij met wat lekkers de keuken uit komt. Als tip willen wij je daarom meegeven niet teveel te experimenteren. Ken je krachten. Maak gebruik van keukenapparatuur waarbij je niet continu hoeft na te denken of op te letten, zoals de Airfryer. Hiermee maak je makkelijk en snel je favoriete hapjes klaar. Dat geeft je waarschijnlijk meer rust en maakt het makkelijker om in te schatten hoeveel tijd je ergens voor nodig hebt. Ben jij daarentegen een echte keukenprins(es)? Dan moedigen we je uiteraard van harte aan om die zelfgemaakte authentieke Nepalese dumplings aan de borrelhapjes toe te voegen. Wat je ook maakt; zorg dat jij je er comfortabel bij voelt!

Tip 4: Creëer sfeer

Als je een borrel organiseert, wil je natuurlijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. Je gasten voorzien van drank en hapjes is één. Maar het wordt pas echt een succes als de sfeer goed is. Hoe je hier voor zorgt? Door bijvoorbeeld een leuk (achtergrond)muziekje op te zetten. De Bose SoundTouch10 heeft kleine en lichte luidsprekers, waardoor je ze onopvallend neer kunt zetten in de buurt van je gasten. Daarnaast is licht een echte sfeerbepaler. Met lampen waarvan de felheid kan worden aangepast wordt het al snel gezelliger. Dit kan onder anderen met de verlichting van Philips Hue. Deze lampen kun je naar eigen voorkeur instellen, zowel qua kleur als qua felheid. Niet te licht, niet te donker. Precies goed.

Tip 5: Geniet!

We begrijpen heel goed dat je vooral bent gefocust op je gasten, maar vergeet ook jezelf niet! Zo’n avond is de perfecte gelegenheid om bij te kletsen met die ene vriend die je zo lang niet hebt gesproken, of om je goede dieetvoornemens opzij te zetten en te snoepen van alle lekkere hapjes en drankjes die jij met liefde hebt klaargemaakt. Kortom: geniet. Dat verdien je!

Wil je bovendien niet alleen op de avond zelf, maar ook achteraf kunnen genieten? Schiet dan wat kiekjes met een instant camera. Je maakt een foto, moet even wapperen en bent klaar. Tip: geef de gasten bij het afscheid wat foto’s mee. Leuke en originele afsluiter van je borrel!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein