Thuis sporten | Blog BCC

Thuis sporten? Deze work-outs kan jij doen om fit te blijven

Nu de sportscholen al een tijdje dicht zijn en we zoveel mogelijk aan huis gekluisterd zijn, wordt je dagelijkse work-out misschien wat lastiger. Maar niets om je zorgen over te maken, je kan namelijk makkelijk thuis sporten. Wij geven je een aantal tips!Thuis sporten | Blog BCC

Nintendo Ring Fit Adventure: spelen en sporten in één

Een beetje ontspanning en tegelijkertijd ook meteen sporten. Met de Nintendo Ring Fit Adventure gebruik je namelijk je lichaam om de game te besturen. Je hebt hiervoor twee hulpmiddelen: de Ring-Con en een beenband. Je verplaatst je in een fantasiewereld door te joggen op je plaats, en verschillende kracht- en yoga-oefeningen helpen je om je vijanden te verslaan. Ben je even klaar met de fantasiewereld? Naast het spel kan je de Ring Fit Adventure ook gebruiken voor je persoonlijke fitness programma, waarbij je in korte games steeds wordt uitgedaagd om je high scores te verbeteren. Zo houd je het sporten zeker weten wel vol! Het éxtra leuke is dat je de Ring-Con en beenband kunt instellen op niveau en kracht. Zo kunnen de krachtpatsers van het gezin het spel spelen op een hoge weerstand, en de rest van de familie op een lagere weerstand. Of maak het voor jezelf steeds zwaarder naarmate je sterker wordt!Thuis sporten | Blog BCC

Fitbit Charge 4: altijd je sportmaatje bij de hand

Een virtuele personal-trainer die je op elk moment van de dag kan inschakelen: Fitbit Charge 4. Deze activity tracker zit namelijk boordevol trainingen om je bezig te houden in deze tijden dat de sportschool de deuren gesloten houdt. Zo houd je heel eenvoudig bij of je wel genoeg beweegt op een dag. Ben je minder gemotiveerd nu er geen schreeuwende trainer naast je staat? De Fitbit community zal je nu motiveren om meer te bewegen. En heb je echt wat meer druk nodig om van je bank af te komen? Dan kan je “samen” met je vrienden sporten door ze uit te dagen bepaalde doelen te behalen.

Fitbit Charge 4 is de eerste Fitbit tracker met ingebouwde GPS ontvanger waarmee je je snelheid, afstand en route kan meten. Zo heb je je smartphone dus niet meer nodig tijdens een rondje hardlopen. En ja, die smartphone kan je écht met een gerust hart thuis laten, want ook de meldingen van je smartphone krijg je te zien op je Fitbit. Enig probleem dat je nog hebt, zijn de video meetings die je helaas niet al rennend kan bijwonen.

Nog een groot pluspunt: je portemonnee kan ook thuisblijven. Deze activity tracker heeft namelijk Fitbit Pay. Zo reken je contactloos af met je Fitbit. Na een rondje hardlopen, een virtuele bootcamp met je vrienden, of 50 baantjes in je zwembad (yes, hij is ook nog ‘ns waterdicht) kan je met gemak een flesje water halen in de supermarkt! Niet alle banken ondersteunen Fitbit Pay, kijk dit dus even na voordat je zonder geld in de supermarkt staat;)

JBL Flip Essential: alles in huis voor een houseparty

Een feestje met jezelf is ook een feestje! En als je dat combineert met een dans work-out, ben je ook nog ‘ns actief bezig. Zoek naar ‘Latin Dance Workout’ op YouTube en laat je stijve heupen meebewegen. Vergeet de gordijnen niet dicht te doen, voordat de thuiswerkende buren van jouw dansmoves mee kunnen genieten. Koppel je smartphone aan de JBL Flip speaker en voor je het weet vult de hele kamer zich met muziek, en met een beetje fantaseren lijkt het nog op een echt feestje ook!

Geen tijd en nog minder zin? In de Appstore voor IOS en in de Playstore voor Android zijn allerlei apps te downloaden met 7 minute work-outs. Geen tijd is dan écht geen excuus meer en geen zin eigenlijk ook niet ;).

Succes!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel