Tips om de levensduur van je smartphone te verlengen

Altijd “leuk”; het moment dat je telefoon uitvalt terwijl ‘ie vijf minuten daarvoor nog aangaf 15 procent batterij te hebben. Of foto’s die steeds waziger worden omdat je lens al teveel krasjes te verduren heeft gehad. Waah, om gek van te worden! Helaas is dit toch echt een teken dat je telefoon langzaamaan stervende is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om de levensduur van je smartphone te verlengen. Wij geven je een aantal tips!

Batterij = low

Wacht jij ook vaak met het opladen van je telefoon tot de batterij bijna helemaal leeg is? Of laad je ‘m zelfs pas op wanneer ‘ie uitgevallen is? Want ja, waarom zou je ‘m eerder opladen, toch? Met 20 procent batterij kun je nog prima bellen, appen of je mail checken. Wellicht sta je er niet bij stil, maar het is helemaal niet goed voor je batterij om ‘m helemaal leeg te trekken. Je kunt ‘m juist beter wat vaker gedurende de dag opladen in plaats van één keer volledig. Dus gebruik je je telefoon niet, dan kun je ‘m het beste even aan de oplader hangen. Let er alleen wel goed op dat je de oplader uit het stopcontact haalt zodra je telefoon volledig opgeladen is; het is namelijk schadelijk voor je batterij als je dit niet doet.

Natuurlijk een hartstikke goed voornemen om je telefoon gedurende de dag wat vaker op te laden, maar we kunnen ons voorstellen dat je soms zo druk in de weer bent dat je hier helemaal niet aan toe komt. Dan helpt het om de helderheid van je telefoon wat lager te zetten. Je moet misschien iets meer je best doen om je scherm goed te kunnen zien, maar je voorkomt er wél mee dat je batterij sneller leeg gaat. Een andere manier om nog net wat langer te genieten van je telefoon is door je apps goed af te sluiten. Je hebt het wellicht niet in de gaten, maar deze zijn op de achtergrond vaak nog actief.

Speakers en microfoon

“Hallo? Ja ik hoor je wel, hoor jij mij? Hallo?”. Komen dit soort telefoongesprekken je soms iets te vaak voor? Dan is de kans groot dat je speakers of microfoon minder goed werken. Of je rijdt te vaak in tunnels, dat kan natuurlijk ook. Mocht dat laatste toch echt niet het geval zijn, dan is het goed om eventuele stof of vuil uit je speakers of microfoon te verwijderen. Hoe je dit doet? Met een schoonmaakdoekje en tandenstoker. Geen grap! In de video hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

De buitenkant

Laten we eerlijk zijn; het uiterlijk van je telefoon wil natuurlijk ook wat. En hoe langer je de telefoon in je bezit hebt, hoe meer krasjes, deukjes en scheurtjes. Arm ding! Over één ding kunnen we het waarschijnlijk wel eens zijn; voorkomen is beter dan genezen. Dus wil je ervoor zorgen dat er geen krasjes en scheurtjes in je telefoon komen, dan doe je er goed aan om een hoesje over je telefoon te doen. Deze beschermt zowel de voor- als achterkant van je telefoon. Hiernaast zijn er super veel leuke hoesjes, dus je fleurt er je telefoon ook nog eens mee op.

Denk je nu “hartstikke leuke tip, maar die komt voor mij helaas te laat”, dan word je wellicht heel blij van het volgende. Je kunt krassen op je scherm namelijk verwijderen door het gebruik van tandpasta. Ja, je leest het goed! Je smeert met een wattenstaafje wat tandpasta in de kras en maakt ronddraaiende bewegingen totdat de kras weg is. Vergeet hierna niet het scherm goed schoon te maken zodat tandpasta resten verwijderd zijn. Overigens wel goed om te weten; gebruik alleen tandpasta zonder gel.

Nieuwe telefoon?

Heb je alle tips al uitgeprobeerd en is je telefoon toch echt op? Dan wordt het tijd om afscheid te nemen en je telefoon te vervangen. Bekijk het ruime aanbod aan smartphones op onze site of kom gezellig langs in een van onze winkels.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Nikki Fairley