Schoonmaak | Blog BCC

Van je oven tot de wasmachine; met deze tips klaar jij de grote schoonmaak in huis!

Het is weer voorjaar en dat betekent één ding: de grote schoonmaak! Heb jij ook zin om je mouwen op te stropen en alle huishoudelijke apparaten in huis goed schoon te maken? Wij delen alle tips en tricks met je om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.Schoonmaak | Blog BCC

Oven

Maak je oven weer glanzend schoon met baking soda. Het enige wat je nodig hebt is een vochtig vaatdoekje en wat geduld. Strooi wat poeder op het doekje en maak hiermee je oven schoon. Heb je echt in geen jaren je oven schoongemaakt (oei)? Maak dan een papje van de baking soda en wat water en verspreid dit over je oven. Laat dit een dag of nacht intrekken, en voila je oven is als nieuw. Vergeet overigens niet om je oven hierna heel goed af te nemen met water.

Het rooster maak je overigens schoon met waspoeder. Leg het rooster in heet water met een kopje wasmiddel en laat het een dag of nacht staan, bijvoorbeeld in je badkuip. Je zult zien dat ‘ie daarna weer blinkend schoon is!

Koelkast

Je koelkast is het belangrijkste apparaat in huis om schoon te houden, en het mooie is dat het ook zo is gedaan. Zet de koelkast uit, haal al het eten en drinken eruit en je bent al halverwege. Neem vervolgens alles met een doekje met schoonmaakmiddel af en check alle randje en rubbers driedubbel op viezigheid. Vergeet ook niet het afvoerputje (zit meestal onder de groentelade) en maak deze goed schoon, zodat hij niet verstopt raakt. Let wel goed op dat je schoonmaakwater niet in het afvoerputje komt!

Vriezer

Bedenk even wanneer je dit gaat doen, want het is slim om je vriezer schoon te maken als het nog koud is buiten. Zo kun je namelijk al je spullen buiten leggen en liggen ze niet onnodig in een warm huis:). Het ijsvrij en schoonmaken van de vriezer is misschien wel het rotste klusje in huis om te doen, maar wel belangrijk om dit elk jaar te herhalen. Je verbetert zo namelijk het koelvermogen en zo ook het energieverbruik van je vriezer. Ontdooi eerst de vriezer en verwijder het ijs. Heb je geen geduld? Gebruik dan ontdooispray. Heb je een No Frost vriezer in huis staan? Dan heb je geluk, deze vriezer heeft namelijk geen ijsvorming. En zo kan je meteen met je doekje met schoonmaakmiddel aan de slag!

Magnetron

Make it hot, hot, hot! Na de helse klus van je vriezer ben je wel toe aan een gemakkelijk schoonmaakklusje, en waarschijnlijk ook weer een broodnodige: de magnetron. Maar het enige wat je hier hoeft te doen is een bakje te vullen met heet water, schoonmaakazijn (half/half) en een scheutje citroensap (voor een frisse geur). Zet deze een minuutje in de magnetron op 500 of 600 watt. Daarna afnemen met een vaatdoekje en klaar is kees!

Stofzuiger

Niet alleen de stofzuigerzak is zo nu en dan aan vervanging toe, ook het filter moet je geregeld nakijken en vervangen. Is die namelijk aan vervanging toe, dan zuigt je stofzuiger niets meer op. Het filter kan verstopt raken door grof vuil. Zuig jij dus vaak grotere dingen op, zoals papiertjes en etensresten dan is het slim om je filter te checken. Tip: gebruik je stofzuiger enkel voor stof (what’s in the name) en ruim het grovere vuil op met een stoffer en blik.

Wasmachine

Uit een vieze wasmachine krijg je geen schone was, dus de wasmachine mag je zeker niet overslaan bij de voorjaarsschoonmaak. Van het gebruiken van schoonmaakazijn tot heet wassen, onze 5 tips voor het reinigen van je wasmachine zorgen voor een blinkende wasmachine!

Na het schoonmaken kan je hopelijk genieten van de voorjaarszon. En in ieder geval van een lentefris huis!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel