9
jun

Verwen papa op Vaderdag met het beste espressoapparaat

Volgend weekend, 18 juni, is het Vaderdag. Heb jij al nagedacht over een mooie manier om je lief te verrassen? Misschien is het wel eens tijd voor een apparaat waar je echt een lekker kopje koffie mee kunt zetten. Want koffie is waar hij de dag mee opstart of waar hij energie van krijgt tijdens het klussen, toch?

Het heerlijke bakkie dat je graag voor hem klaarmaakt na een door hem uitmuntend verzorgde maaltijd. Of wat je op tafel zet voor hem na het serveren van heerlijke BBQ-lekkernijen.

Want dat is wat hij goed kan, hè dames? De BBQ verzorgen. Daar moet je hem trouwens lekker de leiding in laten nemen en je er vooral niet teveel mee bemoeien. Hij wordt er namelijk extra blij van. Lekker met vuur spelen en dat machtige vlees omdraaien.

Altijd weer spannend of het allemaal goed op gang komt en het vooral ook niet te hard gaat. Want aanbranden, dat is net zoiets als falen. En aangezien BBQ-en meestal met een clubje mensen plaatsvindt, ligt de lat hoog en mag er natuurlijk al helemaal niets misgaan voor het publiek.

Voor al die geleverde inspanning is een mooie beloning dan ook wel op zijn plaats. Vaderdag is daar dan ook meteen een geschikt moment voor.

 

bbq, BBQ, vader, vaderdag, verwennen, espresso, espressoapparaat, espressomachine, Nespresso, koffie, kopje, coffee

Bekijk ook eens onze BBQ's op deze pagina

Verras hem met een espressomachine voor Vaderdag

Als het Vaderdag is, breng je hem ook maar al te graag een heerlijk kopje koffie op bed; mits hij van koffie houdt natuurlijk. Hoe leuk is het dan dat je hem een exclusief kopje koffie kunt aanreiken van uitstekende kwaliteit?

Is jouw vriend of man een koffiedrinker, verras hem dan met een automatisch espressoapparaat. Eentje die koffie zet van vers gemalen bonen. Want daarvan proef je de meeste aroma en zet je dus de beste koffie. Maar als je een espressoapparaat aanschaft, waar kun je dan het beste uit kiezen?

 

coffee, koffie, espresso, espressoapparaat, espressomachine, Nespresso, kopje, Seaco, DeLonghi

 

 

Ga voor Nespresso bij 2 kopjes per dag

Als jullie slechts een paar kopjes per dag drinken, twee a drie per persoon, dan is de Nespresso wellicht meteen een goede keuze. De aanschaf in prijs is lager dan doe voor een vol-of halfautomaat espressomachine.

Met een Nespresso ben je er al vanaf een paar tientjes tot maximaal een paar honderd euro. Deze apparaten zijn qua vorm klein en makkelijk te bedienen, met in capsules verpakte kant-en-klare versgemalen bonen.

Het nadeel is echter wel dat de capsules relatief duur zijn, zo'n 0,35 cent per cupje en je hebt verder ook geen invloed op de smaak of grofheid van de maling van de bonen.

 

Wist je dat 50,8 % van de mannen in de wereld koffie drinkt, tegenover 32, 8 % van de vrouwen?  

Ga voor een espressoapparaat bij 3 of meer kopjes per dag

Drinken jullie meerdere koppen per dag, per persoon vanaf drie kopjes? Ga dan voor puur gebruiksgemak met een goede smaak en kies een volautomaat espresso-apparaat. Die zet het kopje koffie automatisch. Jij zorgt dat er voldoende water en koffiebonen zijn geplaatst en het apparaat doet de rest. De aanschaf is wel wat duurder dan een Nespresso-machine, vanaf een paar honderd euro tot in de duizend euro. Per kopje kost het koffie zetten met een volautomaat espressomachine echter slechts ongeveer 0,10 of 0,15 cent.

 

De grap is natuurlijk dat de espressomachine ook een beetje een cadeau voor jou is; voor jullie gezamenlijke huishouden.

 

De vraag is echter, wat willen jullie graag dat het apparaat kan? Bij een volautomaat espressomachine kun je kijken naar de volgende functies.

 

Koffie, latte of thee

 • Espresso-sterkten die je ermee kunt zetten: ristretto, espresso, lungo / cafe crème of americano
 • Mogelijkheid voor koffie met melk: cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd. Zelf opschuimen met een stoompijpje of automatische pomp (of beide)
 • Heetwaterfunctie voor thee

 

Smaak, sterkten en gemak

 • Afstellen van de maalfijnheid
 • Dosering van koffiehoeveelheid
 • Dosering van waterhoeveelheid
 • Digitale programmering voor temperatuur, energiebesparing of voormaling
 • Een – of twee kopjes per keer zetten
 • Warmhoudplaatje voor kopjes
 • Extra reservoir voor gemalen (cafeïne vrije) koffie

 

Overige kenmerken

 • Snelheid van het apparaat
 • Tijd van opstarten
 • Design
 • Grootte

Voordelen volautomatische espressomachine

 • Smaakconsistentie: altijd dezelfde smaak, temperatuur en look van de koffie
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Veel sneller klaar dan het originele koffiezetapparaat
 • Prijs per kopje via gemalen bonen veel goedkoper dan apparaten met capsules/cups

 

Nadelen volautomatische espressomachine

 • De prijs van aanschaf van de machine is hoger dan apparaten met capsules/cups
 • Geen uitgebreid koffiezetritueel

 

 

Conclusie

 

Drink je niet heel veel koffie, maximaal 4 kopjes per huishouden, wil je bij de aanschaf niet veel uitgeven en ga je voor gebruiksgemak? Dan is een Nespresso een goede keuze voor jou.

Wil je veel invloed hebben op het eindresultaat? Drink je relatief veel kopjes per huishouden, zo'n 6 kopjes of meer en wil je de sterkte helemaal zelf kunnen bepalen? Kies dan voor een half- of volautomatisch espressoapparaat.

Als je graag volledige controle wilt hebben op het eindresultaat, kies dan de halfautomatische. Je plaatst hiermee zelf de gekozen hoeveelheid koffie in de houder, schuimt zelf je capuccinomelk op, etc.

Is puur gebruiksgemak belangrijk, kies dan de volautomatische. Met het indrukken van een paar knoppen wordt je koffie geheel automatisch gemalen, afgesteld en bereid.

Samengevat: hoe meer opties je graag wilt hebben op je espressomachine, hoe duurzamer je apparaat is en hoe hoger de aanschafprijs zal zijn.

De kwaliteit van je kopje koffie zit 'm dus niet in de prijs en het aantal functies (hoe hoger hoe beter). Het gaat juist om jouw voorkeur voor sterkte, de smaak van de bonen en hoe je kopje koffie wordt klaargemaakt.

Bekijk hier ons totale aanbod aan espressoapparaten.

Ben je nog aan het nadenken of wil je jouw verse bonen eerst uitproberen in je gewone koffiezetter? Kijk dan naar onze koffiebonenmalers. Deze zijn eventueel ook leuk voor op de camping of in je vakantiehuisje. Je kunt er dan ook meteen een losse melkopschuimer bij kopen.