Wasmachine | Blog BCC

Je wasmachine langer goed houden wordt een eitje met deze 6 slimme tips

Kleine wasjes, grote wasjes. Stop ze in de wasmachine. Waarschijnlijk was je meerdere keren per week en kun je je geen leven meer voorstellen zónder je wasmachine. Daarom zou het ook onwijs vervelend zijn als hij stuk gaat. Wij geven 6 tips om langer te kunnen genieten van je wasmachine!Wasmachine | Blog BCC

Strijd tegen muffe geurtjes

Tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om heel heet te wassen. Steeds meer kleding kun je namelijk prima wassen op 30 graden. Goed voor je portemonnee en het milieu natuurlijk, maar wist je dat je wasmachine hierdoor wel makkelijker vetluis kan krijgen? Jakkes! Inderdaad, niet zo fris. Je kunt door deze vetluis donkere vlekken op je wasgoed krijgen en het kan zorgen voor een muf ruikende was. Om van de vetluis af te komen en te voorkomen dat je ermee te maken krijgt, zet je gewoon één of twee keer per maand een heet programma aan. Zonder was, of met een paar oude doeken, zodat deze de trommel schoon kunnen vegen. Met heet bedoelen we 60 – 90 graden. Sommige moderne wasmachines hebben ook een speciaal schoonmaakprogramma, dat werkt uiteraard ook goed.

Gebruik niet teveel wasmiddel

Een lekkere dot wasmiddel erin en je was ruikt héérlijk fris. Of toch niet? Grote kans namelijk dat je juist tevéél wasmiddel gebruikt. Wanneer je dit doet, kan het wasmiddel blijven hangen in de trommel, slangen en filters en zorgt dit ook weer voor die vervelende vetluis. Te weinig wasmiddel is juist weer niet goed omdat de was dan misschien niet schoon genoeg wordt. Lees dus even goed op de verpakking hoeveel wasmiddel je precies moet gebruiken.

Vind de verloren sok

Het zou een titel van een sprookje kunnen zijn: ‘de zoektocht naar de verloren sok’. Helaas is dit geen sprookje maar de keiharde waarheid voor velen van ons. Want iedereen is weleens een sok kwijtgeraakt in de wasmachine toch? Misschien is dit de gouden tip om hem terug te vinden. Check het rubber maar eens. Daar ligt misschien ook nog wel wat muntgeld of een dotje haren. Het is sowieso belangrijk om het rubber geregeld goed schoon te maken, liefst elke maand. Er kan vuil ophopen en dat kan gaan stinken.

Check het zeefje en de filter

Het zeefje in de watertoevoer moet je regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat er een verstopping ontstaat. Ook zit er een pluizenfilter bij de afvoerpomp. Bij elke wasmachine is dit weer net anders dus check even het boekje om te ontdekken hoe en waar je dit schoon kunt maken.

Doe het deurtje van de wasmachine open

Het is slim om het deurtje van de wasmachine open te laten staan als je de wasmachine niet gebruikt. Zo kan de wasmachine goed drogen na een wasbeurt en heb je minder kans op muffe luchtjes uit de wasmachine.

Geef de wasmachine een algehele poestbeurt

Bovenop de wasmachine kan ook vuil liggen. Bijvoorbeeld restjes wasmiddel of wasverzachter dat is opgedroogd. Pluisjes en stof blijven daaraan kleven en dat wordt er allemaal niet frisser op. Ook de lade waar je het wasmiddel in doet kun je eens schoonmaken, poets de achtergebleven restjes gemakkelijk weg met een natte doek. Met een schone vochtige doek kun je tot slot de buitenkant van de wasmachine nog goed stofvrij maken. Et voila, je hebt een blije wasmachine ;).

Benieuwd naar nóg meer tips? Check dan dit eerder geschreven blog over het onderhouden van de wasmachine en het voorkomen van storingen.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.