Wat betekent Valentijnsdag voor jou?

Wow! Kijk jij ook zo uit naar Valentijnsdag? Het is natuurlijk hét moment om je geheime liefde voor die ene jongen, meisje, man of vrouw kenbaar te maken..

Stiekem een kaartje sturen, waarbij het overigens best gewaagd is om je naam er gewoon op te schrijven. Maar als je dit niet doet, loop je het risico dat de ander nooit zal weten dat jij het was die een move maakte. En dan gebeurt er helemaal niets en loop je straks de liefde van je leven mis. Dat wil je niet, echt niet!

Weet hij of zij nog niet dat je verliefd bent? Dan is 14 februari dé dag om dit aan te geven. Het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar prille liefde. Subtiel, ingetogen of juist glashelder.. Durf jij het?

Naast een geheime liefde kun je op Valentijnsdag natuurlijk ook je huidige lover verrassen. Elkaar verwennen met een chocolaatje, bloemetje, hartje of mooi cadeautje.

Hoe lang bestaat Valentijnsdag al?

Het feest van de liefde. Wanneer het ontstaan is? Het gaat echt eeuwen terug. Er zijn meerdere verhalen over in omloop. In het Romeinse tijdperk werd het vruchtbaarheidsfeest Lupercalia gevierd op 15 februari. Een feest ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk; en ter ere van Pan, de god van de natuur.

Wat er op dit feest dan gebeurde? De namen van jonge, ongehuwde vrouwen werden in een kom gedaan. Jonge, ongetrouwde mannen mochten daar dan om de beurt een naam uit halen. Vervolgens werden zij aan elkaar gekoppeld en elkaars partner.

Toen het Christendom in Europa opkwam, werd dit feest door de kerk verboden. Paus Gelasius veranderde in 496 het Lupercalia-feest in Sint-Valentijnsdag op 14 februari. Sint Valentijn was de beschermheilige voor imkers en geliefden, echter is daar nooit een biografie over geschreven.

Op 14 februari zongen verliefden destijds gedichtjes om indruk te maken op hun geliefden. Sinds 1400 werden deze gedichten ook verstuurd. Later veranderde dit dus in de vorm van leuke teksten op kaartjes.

De kaartjes verdwijnen langzamerhand steeds meer. Men kiest nu bijvoorbeeld ook wel voor het versturen van e-mails. Bepaalde websites spelen hier op in door de anonimiteit van die e-mails in te stellen.

Wat is nou echt een leuk kadootje voor je lover?

Geef bijvoorbeeld een stijlvol armbandje kado, waarop je ook je notificaties van je smartphone kunt aflezen en dat tegelijkertijd een activity tracker is: de Fitbit. Die is er in leuke kleuren: roze, paars of blauw of gewoon in zwart.

Of een geurwekker waarmee je samen wakker kunt worden met je favoriete geur, zoals de geur van toast, croissant, seaside, espresso, cut grass, chocolate of peppermint. Dat is pas fijn opstaan. Maar chocolade doet het natuurlijk ook altijd goed.

Ken jij een goeie chocolaterie om aan te bevelen of wil je ook iets kwijt over Valentijnsdag? Laat dan hieronder een comment achter.

Fijne Valentijn!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..