Weg met de zomerkilo’s! 5 tips & tricks

De zomer is bijna voorbij, maar die extra kilootjes door alle wijntjes en lekker hapjes lijken wel here to stay. Wat jij kan doen om van die extra zomerkilo’s af te komen? Wij hebben 5 tips & tricks om ervoor te zorgen dat de zomerkilo’s geen winterkilo’s worden!

Shakie-shakie

Het begint natuurlijk bij normaal, gezond eten. Geen wijntjes, stokbroodjes en borrelplanken meer, maar vitamientjes! Jaja, je moet er wat voor over hebben.. Nu is het drukke werkende leven ook weer begonnen en het schillen van je appels, aardbeien en perziken kost wel wat tijd. Daarom is de blender de oplossing voor diegene die ’s ochtends niet al te veel tijd hebben, maar wel iets gezonds willen eten. Met de Princess blender gooi je al je fruit vanuit de fruitmand in de blender, en voilà 10 seconden later komt er een heerlijke smoothie tevoorschijn. De mengbeker is tegelijkertijd een drinkfles zodat je niets over hoeft te schenken. Dat scheelt dus afwastijd en je stopt hem meteen in je tas. Ready to go!

Gezond grillen

Een gezond ontbijtje is niet genoeg als je ’s avonds al je gezonde voornemens opzij gooit. Een stukje kip bakken in een klontje boter moet je dan ook eigenlijk niet doen. Hoewel dat klontje boter natuurlijk erg lekker is, adviseren we toch om de boter weg te laten en je kip te grillen. Met de Tefal contact grill zit je dan al helemaal goed, die kan namelijk groente, vlees én vis grillen. Alles door één apparaat. Doei afwas! De contact grill heeft een innovatieve kooksensor waardoor de bereidingscyclus automatisch wordt aangepast op de dikte van de ingrediënten. Je hoeft dus niet eens zelf op te letten, dat doet ie voor je. Kan niks meer misgaan wat ons betreft!

Shake that booty

Naast gezond eten heb je natuurlijk ook beweging nodig om dat lichaam weer om te toveren in de summer body waar je zo hard voor had getraind. Nu kun je meedoen met een bootcamp les in het park, maar je kan ook gewoon thuis je eigen work-out doen. Met behulp van een portable speaker maak je met de juiste Spotify afspeellijst van je woonkamer je eigen fitnessruimte. Gebruik je twee flessen wijn als gewichten, doe je de gordijnen dicht en ga je even lekker een uurtje zweten!

“Handige” personal trainer

Ben jij eigenlijk niet van je bank af te slepen en kan je je niet inbeelden dat jij ooit een fles wijn als gewicht gaat gebruiken? Dan heb je misschien iemand nodig die je motiveert. En met iemand bedoelen we een FitBit. Fitbit Luxe houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt, helpt je bij een gezonde levensstijl en bij het behalen van je doelen. Zit je dan toch stiekem te lang op de bank, dan laat de Fitbit weten dat het tijd is om te gaan bewegen. Op deze manier heb je altijd je eigen personal trainer bij de hand. En dan gelukkig wel eentje die niet zo hard schreeuwt!

Guilty Pleasure

Deze laatste herkent helaas iedereen vast wel: een katerzondag. Je wilt niets liever dan een bezoekje brengen aan de snackbar om de hoek. Maar aangezien alcohol je niet slanker maakt, in tegendeel zelfs, is het beter dat niet te doen en je te wagen aan een gezondere variant van Friet van Piet. Een heteluchtfriteuse is de oplossing. Frietjes maken met hete lucht in plaats van vet. Waarom is dit niet veel eerder uitgevonden?

Eet gezond en beweeg voldoende, en dat wintervet heeft geen schijn van kans. Zo loop jij ook in december met je summer body rond!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel