Winterdip | Blog BCC

Zeg maar doei tegen die winterdip

Mis je de zon, bibber je de hele dag van de kou en ben je ook nog eens snotverkouden? Oei, het klinkt alsof je alle ingrediënten voor een winterdip in huis hebt. Maar niet getreurd, wij helpen je snel weer uit het dal. Er zijn namelijk genoeg producten die de negatieve kanten van de winter een positieve draai geven.Winterdip | Blog BCC

Let there be light

Het eerste winterprobleem is natuurlijk die eeuwige duisternis. Kerstbomen zijn vaak een tijdelijk medicijn tegen het donker, maar nu de boom weer de deur uit is, lijkt je huis ineens ontzettend leeg en donker. Maar wie zegt dat sfeervolle verlichting alleen voor het feestseizoen is? Maak zelf een feestje thuis met de sfeerverlichting van Philips Hue. Deze slimme verlichting brengt kleur in huis, of eigenlijk zestien miljoen kleuren. Kies zelf de lampkleur en dimming om de ideale sfeer te creëren. Oh, en de verlichting is ook heel makkelijk in gebruik. Je bestuurt het met je stem, een app op je smartphone of tablet of via een dimknop. Minimal effort dus!

Staakt het bibberen!

Dan het tweede winterprobleem: die vreselijke kou. Je stapt de deur uit en voelt een ijzige wind in je gezicht. Het miezert ook nog eens. De hele dag ben je niet warm te krijgen en als je na het werken je huis binnenstapt, voel je het meteen: ook binnen is het ijskoud. Gelukkig hoef je tegenwoordig helemaal niet meer in een koud huis thuis te komen. Slimme thermostaten zoals die van Nest en Tado gaan al aan het werk als jij naar huis rijdt. Heerlijk thuiskomen dus, bedankt slimme techniek!

Ongegeneerd bingewatchen

Door die kou wil je in de winter eigenlijk gewoon niet naar buiten. Gun jezelf dan ook eens een lekker dagje binnen en doe waar je echt zin in hebt. Je zult zien dat je de winterdip dan gauw genoeg vergeet. Kijk bijvoorbeeld de hele dag je favoriete serie vanuit bed met je laptop op schoot en een warme chocomel op je nachtkastje. Klinkt goed hè? Natuurlijk wil je niet na een uur je bed uit, omdat je laptop uitvalt. Speciaal voor de bingewatchers onder ons hebben wij laptops met een accuduur van wel 17 (!) uur. Dit moet genoeg zijn om een paar seizoenen van Game of Thrones te kijken. Daarmee laad je jezelf op voor als je de winterkou weer moet trotseren.

Laptop voor entertainment | Blog BCC

Bye, bye ziektekiemen

Misschien nog wel het vervelendst aan de winter is het eeuwige snotteren en kuchen. Uiteraard zorg je met gezond eten dat je snel weer herstelt. De ideale manier om je dag te beginnen is dan ook met een gezonde ontbijtsmoothie die je makkelijk maakt met een blender. Havermout, (plantaardige) melk en fruit naar keuze in de blender, aftoppen met noten en zaden en klaar ben je. Pluspunt: als je je best doet op de vormgeving van je smoothiebowl levert het ook nog een prachtig plaatje op voor Instagram. En zeg nou eerlijk, van likes krijgt jouw humeur echt wel een boost. Win-win situatie dus!

Relax!

Als zelfs de gezonde ontbijtjes niet werken tegen een winterdipje is er nog een andere manier om snel beter te worden. Er bestaat namelijk zoiets als een infraroodlamp. Ingewikkeld? Helemaal niet! De lamp bootst als het ware onze geliefde zon na. Je gaat lekker bij de warme lamp zitten en de lamp doet al het werk. De warmte zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en je verkoudheid wordt verlicht. Als je je ogen dichtdoet lijkt het met een beetje fantasie alsof je op een tropisch strand zit. Zeg dus maar gedag tegen die winterdip!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam