4 handige smartphone fotografie hacks

Selfie hier, selfie daar, een foto met al je vrienden op vakantie of eentje van dat lekkere gerecht dat je gekookt hebt. Why not! Om even snel en makkelijk foto’s te maken, is de smartphone dé uitkomst van de eeuw. Hand omhoog als je het hier ook mee eens bent! Maar wil je nu nét wat meer uit je smartphone foto’s halen? Check dan gauw onze handige fotografie hacks!

Bursten maar!

Ken je dat ook? Wil je bewegende mensen op een foto vastleggen, mis je net het moment suprême. Resultaat: een wazige foto waarbij de springende mensen die je wilde fotograferen niet in de lucht hangen, maar heel charmant op de grond neerkomen. Het levert stiekem wel hele grappige beelden op, maar het is toch net niet helemaal wat je wilt. Jammer! Gelukkig heeft de smartphone een hele handige burst-modus waarmee je heel snel achter elkaar meerdere foto’s kunt schieten. Super handig voor wanneer je iets wil fotograferen, maar je niet precies weet wanneer het beste moment is om de foto te maken. Hoe de burst functie werk? Heel simpel! Je opent de camera op je telefoon en houdt langere tijd de knop ingedrukt om foto’s te schieten. Vervolgens klik je op de foto om ‘m te openen, te bekijken en de beste te selecteren. iPhone gebruikers gaan naar de optie “selecteer” onderaan de foto om alle gemaakte foto’s te kunnen bekijken en selecteren.

Selfie time

Een selfie is natuurlijk dé uitkomst wanneer er niemand in de buurt is om een foto te maken. Maar ligt het aan ons of lijkt het toch iedere keer weer een uitdaging om een leuk kiekje te schieten? Of het nu komt door onze te korte armen, of het feit dat we proberen met 10 man tegelijk op de foto te staan; het levert iedere keer weer hilarisch mislukte foto’s op. Nu zou je natuurlijk de zelfontspanner kunnen gebruiken, tot 10 aftellen en hopen dat iedereen op tijd in beeld staat. Nog makkelijker is het om je in-ear hoofdtelefoon aan je smartphone te koppelen en deze te gebruiken als sluiterknop. Jaja, over multifunctioneel gesproken! Je legt je telefoon ergens voor je neer en hoeft alleen maar op het + knopje te drukken dat op de headset zit om een foto te maken. Door de lengte van het kabeltje van de hoofdtelefoon heb je net wat meer afstand tot je telefoon waardoor je nog betere selfies kunt maken.

Onder water

Wie denkt dat je een speciale onderwater camera nodig hebt om foto’s onder water te maken, heeft het mis! Waarom wij hier zelf nooit eerder op zijn gekomen, is ons ook een raadsel. Maar je kunt dus super makkelijk foto’s onder water maken door je telefoon in een glas te leggen. Het enige waar je goed op moet letten is dat de lens van je telefoon onderin zit en je het glas niet helemaal onder water houdt. Zou toch wel een beetje jammer zijn als er water in komt. Op deze manier kun je dus super vette foto’s maken waarbij je ook een stuk onder water in beeld hebt.

Door een (roze) zonnebril

Zelf gebruik je vast en zeker vaak een zonnebril wanneer de zon fel schijnt. Maar wist je dat je voor de camera van je telefoon ook een zonnebril kunt gebruiken? Say what? Je gebruikt ‘m niet tegen de felle zon, maar juist wanneer er sprake is van een beeld waarbij het op de voorgrond donker is en op de achtergrond licht. Het contrast in het beeld is dan te groot, waardoor niet alles in de foto even goed tot z’n recht komt. Je lost dit dus heel makkelijk op door je zonnebril voor de lens te houden. Ziet er misschien een beetje gek uit, maar yolo, het proberen waard toch?

Heb jij nog handige fotografie hacks? Wij horen ze graag!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Nikki Fairley