Inbraak oplossingen | Blog BCC

4 slimme oplossingen om je huis te beschermen tegen inbraak

Is jouw huis goed beveiligd tegen inbraak? Of kun je wel wat tips gebruiken om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden? Wij hebben een checklist van slimme oplossingen gemaakt zodat je inbrekers geen kans geeft om binnen te dringen.Inbraak oplossingen | Blog BCC

1. Camerabeveiliging

De meest bekende manier van beveiliging is toch wel een beveiligingscamera. De meeste slimme camera’s werken met een app, waardoor je de beelden live kunt zien op je smartphone. Hierdoor ben je direct op de hoogte van ongewenste bezoekers en kun je eventueel de politie inschakelen, zelfs als je niet thuis bent vanwege een verjaardag, vakantie of dagje weg. Je kunt een camera aanschaffen voor binnen of voor buiten. Een extra voordeel van een beveiligingscamera voor buiten is dat het afschrikt nog voordat de inbreker binnen is. Het voordeel van een camera binnen is dat je hem ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld checken of je huisdier niets kapot maakt in huis wanneer je aan het werk bent.

2. Alarmsysteem

Wil je dat er direct een signaal gegeven wordt wanneer een ongewenste bezoeker je huis binnen komt? Dan is een alarmsysteem de ideale oplossing. Met een slim alarmsysteem kun je op verschillende manieren worden gewaarschuwd voor de indringer. Bijvoorbeeld middels een SMS, via een smartphone app, een e-mail of via een geluidssignaal. Ben je op een verjaardag en krijg je een melding? Dan kun je direct actie ondernemen door zelf een kijkje te gaan nemen of je buren te vragen even langs te gaan. Bovendien kun je een alarmsysteem stap voor stap uitbreiden. Zo kun je starten met een alarmsysteem op de voordeur, maar kun je dit later naar wens uitbreiden met beveiliging op andere deuren en ramen.

3. Video deurbel

Met een ingenieuze video deurbel maak je contact met alle bezoekers, zelfs wanneer je niet thuis bent. Je kunt zelfs, via de speciale app, praten met iedereen die voor de voordeur staat. De Ring Video deurbel heeft bovendien een bewegingssensor en stuurt je een pushmelding op je smartphone wanneer er beweging is geconstateerd in de buurt van de voordeur. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en wordt er thuis aangebeld? Dan kun je via de app de bezoeker zien en met hem of haar praten. Maar ook als er niet wordt aangebeld en de bewegingssensor een persoon detecteert kun je tegen hem praten, bijvoorbeeld om hem af te schrikken.

Inbraak oplossingen | Blog BCC

4. Buitenverlichting met sensor

Naast bovengenoemde maatregelen hebben we nog een goeie voor je. Inbrekers houden er niet van om in de spotlight te staan, letterlijk. Zorg dus voor buitenverlichting met een bewegingssensor, zodat de inbreker altijd in het licht staat en eventueel door omstanders of buren gezien kan worden.

Extra tips tegen inbrekers:

Naast het aanschaffen van een van bovenstaande smart home oplossingen, is het natuurlijk ook altijd belangrijk om zelf slim te zijn. Daarom hebben we nog een aantal algemene tips voor je op een rijtje gezet.

  • Heb je de deur op slot gedaan, haal dan meteen de sleutel uit het slot. Zo geef je inbrekers geen kans om het raam kapot te maken, de sleutel om te draaien en gemakkelijk binnen te komen.
  • Grote kans dat je ergens buiten een (reserve)sleutel verstopt hebt. Bijvoorbeeld onder een bloempot of onder de deurmat. Niet alleen handig voor jou, maar ook voor de inbreker!
  • Sluit alle ramen en deuren wanneer je weggaat, zelfs het kleine raampje van het toilet of de garage.
  • Plaats nooit een bericht op sociale media wanneer je op vakantie bent. Dit kan door iedereen gelezen worden, dus óók door een inbreker.
  • Zorg dat containers en ladders niet toegankelijk zijn voor de inbreker, deze kan hij bijvoorbeeld gebruiken om op een plat dak te klimmen.

 

Zo, en nu lekker met een veilig gevoel van huis gaan!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen