Sinterklaas surprise | Blog BCC

5 makkelijke Sinterklaas surprise ideeën

Het is bijna Sinterklaas! Dat betekent eindeloos veel pepernoten eten, sinterklaasliedjes zingen, gedichtjes maken, en jawel, surprises maken. Ben jij nou allesbehalve een creabea of heb je echt nul inspiratie, check dan gauw even onze 5 makkelijke Sinterklaas surprises die jij zo in elkaar hebt geknutseld.Sinterklaas surprise | Blog BCC

We beginnen meteen even met een tip. Heb je namelijk net wat bij BCC besteld, bewaar de doos dan goed, zodat je ‘m daarna kan gebruiken voor het maken van een surprise.

1. Smile(y)!

Begin jij ook vaak op het laatste, maar dan ook echt het allerlaatste moment met je voorbereidingen? Heel herkenbaar hoor! Deze smiley is dé tip als je een beetje laat bent begonnen aan je surprise. Doe de cadeautjes in een doos. Koop geel (inpak)papier en pak hiermee de doos in. Kies vervolgens een emoji die perfect past bij de persoon die jij getrokken hebt en probeer deze zo goed mogelijk na te maken met gekleurd papier. En die gele doos valt direct op tussen de stapel surprises.

Benodigdheden: Geel inpakpapier, diverse geleurde vellen papier, lijm en een schaar

Sinterklaas surprise | Blog BCC

2. De ‘punch-box’

Vind je het oké als er aan het einde van de avond niets meer van jouw surprise over is? Dan is deze surprise een aanrader voor jou. En één ding is zeker: hilariteit gegarandeerd. Maak een ‘punch-box’. Jawel, een doos die de ontvanger kapot mag slaan. Super makkelijk om te maken, dus heel vervelend is het niet als er niet meer zoveel van over blijft. Maak een aantal gaten in de doos en pak hem daarna netjes in. Vouw het inpakpapier op de plekken van de gaten naar binnen. Plak achter de gaten, aan de binnenkant van de doos, vervolgens een stuk dun papier, bakpapier is hier ideaal voor. Versier de doos met kerstslingers en vul hem met vulmateriaal zoals oude kranten. Verstop de cadeautjes achter één van de punch-gaten. De ontvanger kan één voor één de gaten open slaan. Jij zit wel raak met deze surprise.

Benodigdheden: Een grote doos, inpakpapier, bakpapier, oude kranten, een slinger, lijm en een schaar.

3. Voor de echte Ronaldo

De Gouden Voetbalschoen is niet alleen voor Ronaldo of Messi, maar een echte treffer voor een voetballiefhebber. Iedere familie of vriendengroep heeft er wel één; de ultieme voetbalfanaat. Stop de gekochte cadeautjes in een doos en pak deze vervolgens in met zwart inpakpapier. Spuit een oude voetbalschoen goud en plak deze met stevige lijm op de doos (handig om de schoen eerst even te ontvetten, anders blijft de verf niet zitten). Maak vervolgens een mooi plakkaat met de naam van de ontvanger en zijn of haar titel als ‘voetballer van het jaar’. Gegarandeerd een topscore.

Uiteraard kun je dit met allerlei sportattributen doen, zoals een tennisbal of een bokshandschoen.

Benodigdheden: Een doos, zwart inpakpapier, een oude voetbalschoen, gouden spuitverf, sterke lijm, papier, een stift en een schaar.

Sinterklaas surprise | Blog BCC

4. Rock ’n Roll

Een muzikaal type getrokken? Raak de gevoelige snaar door een gitaar te maken. Deze surprise kost iets meer werk, maar dan heb je ook wat. Voor deze surprise heb je twee dozen nodig; een grote doos en een langwerpige doos (van bijvoorbeeld een rol aluminiumfolie). De cadeautjes doe je vervolgens in de grote doos. Pak beide dozen in met zwart papier, maar zorg ervoor dat je nog bij de binnenkant kunt om straks de snaren vast te knopen. Knip uit rood papier een ster ter grootte van de grote doos en plak op de voorkant. Teken een cirkel op zilverkleurig papier en plak dit op de ster. Teken nu een (kleinere) cirkel op het zilverkleurige papier voor het klankgat en snijd dit uit (dus dóór het zilverkleurige, rode en zwarte papier én de doos heen).

Plak de langwerpige doos op de korte kant van de grote doos met behulp van stukjes zwart papier die je op de hoeken vastplakt, of maak een uitsnede in de grote doos waar de langwerpige doos voor een stukje in past. Maak met een dikke naald gaatjes in beide dozen voor het rode draad of elastiek, dat als snaren moet dienen. Knip het elastiek of stuk draad in zes gelijke stukken, haal ze door de gaatjes en knoop ze aan de binnenkant van beide dozen vast. Verf tot slot zes tapasprikkers zilver­ kleurig en steek ze als ‘stem­ mechaniek’ door de gitaarsteel. En voilà, you are ready to rock!

Benodigdheden: Twee dozen (een grote en een langwerpige), zwart, rood en zilverkleurig papier, 5 meter rood draad of elastiek, 6 tapasprikkers (Albert Heijn), snijmesje, schaar, lijm en plakband.

5. De kaptafel

Voor iemand die zich graag opmaakt, is dit een perfecte surprise! De cadeautjes stop je in een grote doos, dit is de onderkant van de kaptafel. Vervolgens pak je deze doos in met mooi inpakpapier. Voor de spiegel heb je en stuk stevig karton nodig dat je aan de achterkant van de grote doos vast lijmt. Aluminiumfolie kun je perfect gebruiken als spiegel. De kaptafel kun je nu versieren met bloemen, tape en andere decoratie. Plak nagellak of andere mini’s van toiletartikelen op de kaptafel. Handig: cadeautjes en decoratie tegelijkertijd! Verder kun je de kaptafel nog versieren met bloemetjes van crêpepapier, glitters of stickers.

Benodigdheden: Een grote doos, inpakpapier, een stuk stevig karton, aluminiumfolie, inpakpapier, decoratie zoals veertjes, glitters en stickers, lijm en een schaar.

Nog een laatste tip van de Sint: zorg dat de gelukkige het cadeau niet te makkelijk vindt. Veel knutselplezier!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Astrid Hulshof