5 redenen waarom je Philips Hue nú in huis moet halen

Tijdens deze mooie lange zomeravonden zit jij bij warm weer vast ook graag heerlijk buiten, op je balkon of in de tuin, toch? BBQ-en, lekker lang natafelen, of je bent juist veel weg van huis, naar het strand, uit eten of terrasjes pakken. Bij thuiskomt is het dan wellicht alweer donker. Hoe handig zou het dan zijn als op tijd je verlichting aangaat? Zodat potentiële inbrekers denken dat je thuis bent en geen poging gaan wagen. Maar ook omdat het gewoon prettig thuiskomen is, als je misschien net een drankje teveel op hebt en het lichtknopje niet kunt vinden…Ontdek dan in dit artikel alles over Philips Hue.

 

Hue, Philips, lamp, lampen, automatisch, smart, thuis, huis, beveiligen, beveiliging, Nest, koppelen, internet, wifi, mobiel

 

Tegenwoordig zijn ontzettend veel producten smart. Naast smartphones en smart televisies, kun je het zo gek niet bedenken of het product is smart te koppelen en te bedienen op afstand. Via internet, via je mobiele apparaat of via WiFi. Denk bijvoorbeeld aan een smart koffiezetapparaat, waarmee je een bakje koffie zet via je telefoon of tablet. Of je bekijkt op je smartphone welke hapjes en drankjes je nog in je koelkast hebt staan. Om vervolgens via je mobiele apparaat direct online je boodschapjes te bestellen en te laten bezorgen, hoe gaaf is dat!

 

Bekijk meer over Smart Home in dit blogartikel.

Je kunt je verlichting in huis ook smart bedienen en dat kan met Philips Hue. De lampen van Philips Hue kunnen meer dan 16 miljoen kleuren weergeven en hiermee je huis voorzien van een prachtige sfeer. Je kunt een kleurweergave instellen en daarnaast kun je kiezen tussen verschillende voorgeprogrammeerde scènes, zoals arctische dageraad, concentratie of savanne zonsondergang.

Gewekt worden met gefaseerd opkomende verlichting via de alarmfunctie. De perfecte lichtsetting tijdens het maken van huiswerk of bij het werken achter je laptop. Of denk aan verlichting laten reageren op muziek via apps als Ambify of Hue Party.

Philips Hue is zogezegd onmisbaar in elk modern huishouden, waarin gemak, sfeer maar ook veiligheid centraal staan. Daarom geven we vijf redenen waarom je nú naar de winkel moet rennen om dit unieke product in huis te halen.

 

1. Op afstand je verlichting bedienen

Je kunt de lampen van Hue op afstand bedienen, op het moment dat je verbonden bent met internet. Je hebt niet perse een WiFi-verbinding nodig, een mobiel netwerk is voldoende. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds laat naar huis gaat, kun je vantevoren alvast je verlichting aanzetten, vanaf de Hue app op je smartphone, zodat je thuiskomt in een verlicht huis. Ook als je een hele dag niet thuis bent of op vakantie gaat, kun je op afstand je verlichting instellen op momenten dat het donker wordt. Zodat inbrekers in ieder geval denken dat er iemand thuis is en jouw woning voorbijlopen.

 

Hue, Philips, lamp, lampen, automatisch, smart, thuis, huis, beveiligen, beveiliging, Nest, koppelen, internet, wifi, mobiel

 

2. Automatisch aan- en uitzetten met geofencing

Philips Hue biedt nog meer! Bovenop dat je via je mobiele apparaat je Philips Hue lampen aan of uit kunt zetten, zijn de lampen ook uitgerust met een automatische locatiefunctie: geofencing. Deze functie houdt simpel gezegd bij waar jij je bevindt en bedient zodoende automatisch je verlichting in huis.

Ga je in de avond plotseling weg? Hue ziet dan dat jouw telefoon niet meer verbonden is met je WiFi-netwerk en houdt dan de verlichting aan. Het mooie van toegang tot je lampen via je mobiele apparaat is dat je dus niet thuis hoeft te zijn om de verlichting te bedienen. Dat betekent dat Hue je huis niet alleen verlicht, maar ook bewaakt. Zo simpel kan het zijn!

 

3. Bedienen met spraak

De tweede generatie Hue lampen kun je bedienen met spraakopdrachten via Siri op Apple apparaten. Op die manier kun je bijvoorbeeld je verlichting uitzetten door “Lampen uit” te zeggen. Wil je de lampen weer aanzetten? Zeg dan “Lampen aan”. Er zijn nog veel meer spraakopdrachten beschikbaar, genoeg om uit te proberen dus!

 

4. Verbeter je gamingervaring

Wist je dat er programma’s voor je computer beschikbaar zijn om te configureren met Hue lampen? Zo’n programma analyseert de kleuren van je beeldscherm en stuurt deze door naar Hue. Je kunt bijvoorbeeld een Lightstrip onder het bureau plaatsen in de buurt van je computer, waardoor jouw gamingervaring een nieuwe dimensie meekrijgt. Hou je van een potje FIFA? De Lightstrip zal dan groen meekleuren. Hou je meer van shooters zoals Call of Duty? Dan zal de Lightstrip meekleuren naar de kleur die op dat moment wordt weergegeven op je beeldscherm. Bij een explosie kleurt de lightstrip bijvoorbeeld oranje.

 

5. Verbind met andere apparaten of apps

Philips Hue kan ook verbinding maken met andere smart apparaten, zoals de slimme rookmelders of beveiligingscamera’s van Nest. Als de rookmelder brand signaleert, gaat je verlichting opvallend knipperen, zodat je huis nóg veiliger wordt. Ook kun je Hue verbinden met de app van Facebook bijvoorbeeld, waardoor een lamp gaat knipperen als je een berichtje binnenkrijgt, leuk he?

 

Wat moet je doen voor het activeren van Philips Hue?

  • Begin met het Starterspakket van Philips Hue met een bridge en een setje lampen (peertjes).
  • De bridge sluit je aan op het stopcontact.
  • Verbind de bridge met je router (of modem) via de ethernetkabel.
  • Bedenk in welke armaturen je de lampen uit je startpakket wilt plaatsen.
  • Zorg ervoor dat je de app van Hue hebt gedownload op je mobiele apparaat (smartphone of tablet)
  • Zet de bridge aan.
  • Geef per locatie aan welke armaturen in welke ruimte staan door ze een naam te geven (slaapkamer 1, woonkamer, eetkamer, etc.).
  • Je kunt tot ongeveer 50 lampen op 1 bridge aansluiten.
  • Het is ook mogelijk om een lamp handmatig toe te voegen via de instellingen in de Hue app. Vul hiervoor de productcode van de lamp in.

 

Nieuwsgierig geworden naar alle producten van Philips Hue? Bekijk ons aanbod hier.

Je kunt natuurlijk ook chatten met onze productspecialisten vanuit de winkel, of gewoon een keertje bij ons langskomen voor een demonstratie van Hue. Tot snel!

 

Geschreven door: Jorrit

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..