5 tips om meer uit je vakantiefoto’s te halen

De zomer staat weer voor de deur en prachtige reisfoto’s vliegen om je oren. Om jaloers van te worden! Wil jij nou ook extra kunnen nagenieten van je vakantie? Check dan gauw onze tips om het meeste uit je vakantiefoto’s te halen!

Kijk eens naar een systeemcamera

Maak jij ook al je foto’s met je smartphone? Snappen wij ook wel, want een leuk fotootje is daarmee snel gemaakt. Toch merk je echt een verschil in kwaliteit met een goede camera. Een systeemcamera is bijvoorbeeld de uitkomst om prachtige foto’s te maken zonder het gewicht van een spiegelreflexcamera mee te dragen. Bovendien heb je met een ​systeemcamera​ ook de mogelijkheid om van lenzen te verwisselen waardoor je kunt fotograferen in diverse vette stijlen. De ideale uitkomst als je wilt beginnen met professionele fotografie en je vakantiekiekjes naar een hoger niveau wilt tillen.

#filter

Een filtertje hier, een filtertje daar. Soms zijn foto’s met een filter net wat mooier, of lijken je benen ietsepietsie bruiner. Who cares dat het niet helemaal echt is, toch? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je foto’s op een mooie manier na te bewerken. Voor de echte professionals heb je programma’s zoals Photoshop en Lightroom CC waarin je kleurcorrecties mee kunt uitvoeren. Maar gelukkig zijn er ook goede apps voor op je smartphone​ zoals VSCO of 1967 waar diverse filters beschikbaar zijn om je foto’s Instagram-proof te maken.

Print je foto’s tijdens je reis

Waarom zou je eigenlijk tot na je vakantie wachten om de foto’s in je handen te hebben als je ze ook tijdens je reis direct kunt printen? Met de draagbare ​HP Sprocket fotoprinter​ is dit mogelijk! Via bluetooth print je gemakkelijk foto’s en stickers vanaf je smartphone in kleur terwijl je onderweg bent. Een andere leuke manier om je foto’s direct in handen te hebben is een ​polaroid camera​. Even wapperen en voila, je hebt een authentiek gevoel in een modern jasje.

Leg spontane momenten gewoon vast

De leukste foto’s zijn vaak de meest spontane foto’s. Waarbij jij en je vrienden eens niet geposeerd in de camera kijken. Vraag iemand om een sprongetje te doen en je krijgt altijd lachende gezichten. Of maak stiekem een foto als iemand net niet op let. Uiteraard moet je degene die je fotografeert wel met respect behandelen en kun je de foto altijd laten zien voor goedkeuring.

Van bovenaf!

Je vakantie avonturen, letterlijk, naar een hoger niveau brengen, dat kan met ​een drone​! Een drone zorgt voor super vette beelden van je vakantie en is een soort van nieuwe selfiestick​. Uiteraard is een drone iets prijziger dan een selfiestick, maar je hebt er al één vanaf €399,-. Daarnaast kun je een drone gewoon in je handbagage meenemen. Je hebt er geen rijbewijs voor nodig, maar van tevoren oefenen kan handig zijn! Drones zijn niet in ieder land toegestaan, dus kijk vooral even ​hier​ voor een overzicht in welke landen je een drone mee mag nemen.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Astrid Hulshof