Hacks | Blog BCC

5x leuke fotografie hacks voor je smartphone

Selfie hier, groepsfoto daar. Alleen bellen doen we met onze smartphone allang niet meer. Het maken van leuke en mooie foto’s is inmiddels net zo belangrijk geworden. Daarom kun je deze originele fotografie hacks voor het maken van het perfecte plaatje vast gebruiken. Wedden dat je ze nog niet kent? Enjoy!Hacks | Blog BCC

1: Smeer vaseline op je lens

Wat? Ja, echt. Vaseline is goed voor meer dan alleen je broze lipjes. Als je de zijkanten van je camera insmeert met een klein beetje vaseline creëer je een heel dromerig effect. We zeggen hier bewust een “klein beetje”, omdat teveel van dit goedje je lens kan beschadigen. Als het er handmatig op is gesmeerd ziet dit er edgy-achtiger uit dan wanneer je een filter op je smartphone gebruikt met vergelijkbaar effect. En, let’s be honest, het is ook gewoon leuk om uit te proberen.

2: Hijg op je camera

Daarmee bedoelen we niet vóór de camera als jij op het punt staat gefotografeerd te worden. Dat ziet er waarschijnlijk niet al te charmant uit. We bedoelen letterlijk hijgen óp je camera, op je lens. Wat gebeurt er dan? Je camera wordt eerst wazig. Wat, net als met vaseline, een dromerig effect geeft. Na een paar seconde wordt het beeld steeds scherper, tot de waas helemaal weg is. Hierbij is het dus leuk om het standje in te schakelen waarbij je veel foto’s achter elkaar maakt. Dan kun je het verschil zien van licht wazig naar haarscherp (en hoe leuk dat eerste eigenlijk is).Hacks | Blog BCC

3: Poets achtergrondruis weg

Hoe doen al die influencers dat toch, van die perfecte plaatjes schieten op de drukst bezochte hotspots ter wereld zonder ook maar één toerist met hoedje en hoge sokken in sandalen op de achtergrond te hebben staan? Niet. Dat lukt namelijk niet. Waar ze goed in zijn is in het editen van de foto’s. Aha. En dat kan jij ook. Follow these steps:

1.      Download de app “Snapseed” op je smartphone
2.      Voeg een foto toe
3.      Klik op “Tools” en op “egaliseren”
4.      Vervolgens kun je de achtergrond aanpassen door te tikken op de plekken waar je de toerist of het object wilt verwijderen. Het vergt wat oefening, maar geloof ons, je wordt er steeds handiger in.

4: Gebruik een make-up spiegeltje

Of gewoon een klein handig spiegeltje – maakt niet uit hoe je het noemt. En dan wel een schone, zonder vlekjes. Je gebruikt ‘m als volgt. Als je een foto wilt maken, houd je het spiegeltje vlak onder je lens. Aan de zijkant, of zelfs bovenkant, kan natuurlijk ook. Het effect? Alsof je een foto maakt vanuit een heel helder wateroppervlak waarin de omgeving of persoon op de foto heel scherp wordt weerspiegelt. Als creatief fotograferen helemaal jouw ding is ga je dit erg leuk vinden!

5: Pak een zeef voor spannend lichteffect

Wordt het donker en heb je een lichtbron in de buurt? Of schijnt de zon fel en heb je een witte muur tot je beschikking? Pak dan voorwerpen erbij waarmee je een toffe schaduw kunt maken. Zoals een zeef (jep, haha). Houd de zeef zodanig voor het licht dat de schaduw op het model of object van jouw foto valt. Dit maakt de foto interessant en speels. Je kunt ook aan andere voorwerpen denken die een mooie schaduw werpen, zoals het blad van een varen. Gebruik je fantasie!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein