2
dec

6 favoriete spelletjes om samen te spelen tijdens de feestdagen

Hoe vier jij dit jaar de feestdagen? Misschien anders dan normaal. Maar met het spelen van spelletjes maak je het hoe dan ook leuk. Sterker nog; grote kans dat je het huis niet eens meer uit wilt! Hier 6 van onze favo spelletjes die je gegarandeerd een leuke kerst en oud & nieuw gaan bezorgen.

spelletjes

Super Mario Party

De klassieker onder de klassiekers. Super Mario Party. Het spel waar we stiekem allemaal ons hart aan hebben verloren. Als je de Nintendo Switch in huis hebt – of van plan bent aan de kerstman te vragen 😉 – hebben we goed nieuws voor je. De Mario Party-serie komt naar het Switch-systeem. De game heeft een compleet nieuwe manier van spelen, waaronder 80(!) minigames waarin je je met de Joy-Con-controller helemaal uit kunt leven. Net als bij traditionele bordspelletjes speel je met 4 mensen tegelijk. Sorry tante Cor, even een ronde wachten!

Risk

Een spel wat uren kan duren, maar nooit verveelt is het populaire Risk. Kort gezegd is het doel om zoveel mogelijk gebieden van je tegenstanders te veroveren. Een ideaal spel voor eerste kerstdag. Zet na het diner nog een lekker kaasplankje op tafel, trek een fles rode wijn open en spelen maar.

Just Dance

Ideetje. Aangezien we niet kunnen dansen in de kroeg of club, maken we er thuis gewoon een feest van! Met de game Just Dance 2021 voor de Nintendo Switch of de Playstation dans je de sterren van de hemel. En de ballen uit de boom. Gewoon in de woonkamer. Op het scherm zie je de energieke pasjes staan, jij doet ze na. Samen met je zus, vriend en als je woonkamer groot genoeg is wil oma misschien ook wel meedoen! Speel je het spel op de Playstation? Sluit ‘m dan aan op je soundbar voor extra tof geluid. It’s boogy time.

What do you meme?

Hoe vier jij oud en nieuw? Met een aantal van je vrienden? Ook dan mag een leuk spelletje niet ontbreken. Onze nieuwe favoriet is "What do you meme" – een kaartspel waarbij je binnen no time in een deuk ligt. Dit spel is voor de twintigers/dertigers onder ons: de generatie meme-kenners. Het spel is gebaseerd op memes van Facebook en Instagram. Het is de bedoeling dat de teksten op de kaarten passen bij de afbeeldingen, op een zo grappig mogelijke manier. Onderling kies je iedere ronde wie de grappigste combinatie kaarten heeft gemaakt. Tip: Speel het spelletje via Zoom met de rest van je vriendengroep. Hoe meer mensen meedoen, hoe grappiger de kaartencombinaties.

FIFA

Bestaat je gezin of vriendengroep vooral uit mannen? Dan is er natuurlijk één game die er met kop en schouders bovenuit steekt: FIFA (voor Playstation of Xbox One). FIFA 2022 heeft meer dan 17.000 spelers om uit te kiezen en meer dan 700 teams. Waarom juist deze game het goed zal doen tijdens de feestdagen? Omdat je het samen speelt. Online. Als je wilt met meer dan 10 man. Je hoeft dus niet bij elkaar te komen om tóch een leuke en sfeervolle dag of avond te beleven. Dus zet wat biertjes koud in de koelkast en maak er een FIFA Christmas Edition van!

Exploding kittens

Ben je niet zo van het gamen en van de eeuwigdurende bordspellen? En zoek je een spel dat ook leuk is voor kinderen? Maak dan kennis met Exploding Kittens. Denk aan katten, explosies, laserstralen en zo nu en dan een wilde geit. Hoe de makers van dit spel erbij zijn gekomen is ons een raadsel. Maar dat het verslavend en hilarisch is, daar zijn we het over eens. Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt de kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden. Let’s go!

Benieuwd welke games we nog meer hebben? Check het op onze website!