1
jan

6 gezonde recepten om zelf smoothies en sapjes te maken

Ze zijn super makkelijk om te maken en mega gezond. Waar we het over hebben? Smoothies en sapjes natuurlijk! Check gauw deze recepten om thuis zelf de allerlekkerste smoothies en sapjes te maken!Recepten | Blog BCC

Avocado banaan

Dat avocado’s enorm gezond zijn wist je misschien al. Het is ook lekker romig van smaak. Wanneer je deze dus combineert met banaan krijg je een heerlijk romige smoothie. Gebruik 200 ml melk, ½ avocado, 1 banaan en 2 theelepels honing. Gooi alles in de blender, deksel erop en blenden maar! De Bosch VitaPower MMB6382M blender heeft een speciale smoothie-stand, zo maak jij in no-time een heerlijk gezonde en romige smoothie klaar.

Ontbijt smoothie

Heb je ‘s ochtends ook altijd zo’n haast? Dan heb je waarschijnlijk vaak geen tijd of geen zin om ook nog eens boterhammen te smeren voor je ontbijt. Denk daarom eens aan een ontbijt smoothie. Gezond, makkelijk en snel te maken met behulp van een blender. Nog handiger is een blender-to-go, waarbij je de ingrediënten direct in de beker mengt die je daarna mee in de auto kunt nemen. Mix bijvoorbeeld eens een handje blauwe bessen, 1 banaan, 4 lepels magere kwark en 100 ml water voor een lekkere ontbijt smoothie. Voeg eventueel nog een klein handje havermout toe zodat je tot de lunch niet hoeft te snacken.

Groen(te) sapje

Behoor jij tot de groep mensen die te weinig groente eet? Nu is het ook niet altijd makkelijk om minimaal 250 gram groente tijdens het avondeten binnen te krijgen. Daarom is het slim om overdag meer groenten in je eetpatroon te verwerken. Bijvoorbeeld in een lekker sapje! Neem 1 komkommer, 2 stelen bleekselderij, ½ citroen en 150 gram spinazie. Laat de slowjuicer of sapcentrifuge zijn werk doen en je hebt een heerlijk sapje.Recepten | Blog BCC

Tarwegras limoen sap

Een nieuwe ‘superfood’ is tarwegras. Ben jij hier al mee bekend? Het is in elk geval super gezond en je kunt dit ook in sapjes verwerken. Het heeft wel een taaie structuur waardoor niet alle slowjuicers het kunnen verwerken. Je kunt daarom ook kiezen voor tarwegras poeder. Neem voor dit sapje een handje tarwegras (of 1 eetlepel tarwegraspoeder), 100 gram spinazie, 1 limoen, ½ avocado, 2 wortels en 1 appel. Laat de slowjuicer of blender zijn werk doen en voilà; jouw gezonde groene sapje is klaar!

Appel kaneel smoothie

De heerlijke smaak van appel in combinatie met kaneel is altijd goed. In een smoothie is het daarom ook echt een aanrader. Neem 200 ml. magere yoghurt (zonder smaakje), 1 appel, 1 theelepel kaneel, 100 ml. magere melk, een handje amandelen en 1 eetlepel honing. Wat je hiermee moet doen? Je raadt het al; gooi alles in de blender, blenden maar en klaar is jouw heerlijke smoothie!

Rood fruit mix

Wil je de gezonde sapjes en smoothies ook voor je kids maken? Begin dan met het voorschotelen van een herkenbare smaak zoals rood fruit en banaan. Denk aan aardbeien, kersen, rode bessen, frambozen of juist een mix hiervan. Neem 150 gram rood fruit naar keuze, 1 banaan, 150 ml. drinkyoghurt en 50 ml water. Alles mag weer in de blender, deksel er op en blenden maar. Het blenden kun je ook door je kids laten doen als ze zelf hun smoothie willen maken. Enjoy!

Proberen en proeven maar!

Nu je 6 ideeën hebt voor het maken van smoothies en sapjes kun je zelf aan de slag! Probeer vooral ook andere combinaties uit en gebruik bijvoorbeeld ook fruit of groenten die je anders niet op krijgt. Diepvriesfruit kan ook een prima uitkomst zijn. Wist je bovendien dat je bananen ook prima kunt invriezen om ze op een later moment te gebruiken? Succes!