BBQ | Blog BCC

6 lekkere en makkelijke BBQ recepten

BBQ liefhebbers opgelet, want dit is er eentje voor jullie! Of je nou het liefst je tanden zet in een goed stuk vlees, smult van visgerechten of zweert bij groenten, iedereen kan genieten van een BBQ! Wij zochten de lekkerste en makkelijkste vlees, vis en vega BBQ recepten voor jou uit.BBQ | Blog BCC

Recept 1: Zalm pakketje

Zalm is een populaire BBQ vis, omdat je hem op meerdere manieren kunt bereiden: op een spies, direct op de huid of in een pakketje met groenten! Het grote voordeel van een pakketje is dat de vis lekker sappig blijft. Om het te bereiden besprenkel je een stuk aluminiumfolie met wat olijfolie. Vervolgens leg je de zalm erop en beleg je deze met tomaat, paprika of wokgroenten en citroenschijfjes. Besprenkel het mengsel tot slot met olijfolie en dille en vouw het pakketje dicht. Na 10 minuten zit je al te smullen!

Recept 2: Groente- of tofuspiesen

Misschien wel het makkelijkste BBQ-recept dat er is: spiesjes. Niet alleen lekker met vlees maar ook op basis van tofu en jouw lievelingsgroenten. Champignons, ui, paprika, courgette, aubergine…. De mogelijkheden zijn eindeloos! Snijd de groenten en tofu in stukjes en laat ze weken in een zelfgemaakte marinade van olijfolie, balsamicoazijn, geperste knoflook en zout en peper. Rijg alle ingrediënten vervolgens op een stokje en bakken maar. Deze spiesen vervelen nooit!

Recept 3: Biefstuk kebabs met avocadosalsa

Verras je gasten met een heerlijk luxe stukje vlees: diamanthaas op een stokje. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm, snijd een rode ui in parten en haal de lagen los. Rijg de diamanthaasblokjes en uisnippers om en om op een spies en bak kort op de BBQ. Wil je er een lekkere dip bij? Kies dan voor een overheerlijke avocadosalsa. Prak twee avocado’s in een kommetje en voeg hier limoensap, peper, zout en koriander aan toe. Met dit gerecht scoor jij zeker punten!

Recept 4: Oosterse tonijnsteak

Tonijn is net als zalm en garnalen een goed stukje vis voor op de barbecue. Tonijn is het lekkerst als het op kamertemperatuur wordt bereid. Tonijnsteak is van zichzelf al heerlijk, maar voor een oosterse twist laat je de steak een half uur weken in een schaal met sojasaus. Tussendoor draai je hem een keer om zodat de hele tonijn doordrenkt is. Voor een lekkere bite strooi je sesamzaadjes over de steak. Grill de tonijnsteak 1,5 minuut per kant en geniet!

Recept 5: Kip-abrikozenspiesjes

Fruit op de BBQ? Waarom niet! De combinatie van kip en abrikoos werkt verrassend goed en de bereiding is ook nog eens een eitje. Je snijdt de kipfilet in blokjes, mengt dit met een scheut honing, olie, citroensap en gemalen komijn en laat dit mengsel een half uur staan. Vervolgens rijg je de kip en abrikozen om en om op een spies en het is klaar voor de BBQ. Tip: Bereid je vlees alvast voor in de stoomoven. Vooral kip blijft natuurlijk altijd tricky. Als je het alvast voorstoomt weet je zeker dat je kip veilig is en hoeft het op de BBQ alleen nog een kleurtje te krijgen.

Recept 6: Groenteburger

Een vegetarische burger kan op een barbecue natuurlijk niet ontbreken! En dan hebben we het niet over kant-en-klare vegetarische hamburgers uit de supermarkt, maar over vers gemaakte groenteburgers. Kikkererwten is een geweldige basis ingrediënt voor een heerlijke vegaburger. Mix een potje kikkererwten, twee geraspte wortels, een ui en knoflook in de keukenmachine. Voeg vervolgens een ei, kruiden naar keuze en een paar eetlepels meel toe en draai burgers van het mengsel. Geen fan van kikkererwten? Dan kan je ook doperwten, rode biet of zoete aardappel gebruiken! Tip: gebruik een visklem tijdens het bakken, want vegaburgers hebben nog weleens de neiging om uit elkaar te brokkelen.

Zo zie je maar, er zijn genoeg variaties op de traditionele kipsatés, hamburgers en spareribs! Welk gerecht ga jij als eerst proberen?

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.