oud & nieuw

6 leuke ideeën om virtueel oud & nieuw te vieren met je vrienden of familie

Grote kans dat je dit jaar oud & nieuw anders viert dan normaal. Maar dat betekent niet dat het er minder gezellig op hoeft te worden! Wij delen 6 leuke ideeën om op afstand oud & nieuw te vieren met vrienden of familie.

oud & nieuw

1. Videobellen

Een stabiele videoconnectie aanleggen met je vriendengroep of familie is de basis voor een geslaagde oud & nieuw op afstand. Je hebt diverse apps waarmee dit kan. Denk aan WhatsApp, Google Meet, Google Duo, Facetime, Skype en Zoom. Zoek voor jouw gezelschap uit welke het beste werkt en go! Het is handig om jullie medium van tevoren een keer uit te testen. Zo weten ook opa en oma hoe ze in moeten tunen en begint jullie oudjaarsavond niet met gedoe.

2. Spelletjes spelen

Als je eenmaal een stabiele videoconnectie hebt kun je samen een spelletje spelen. Denk aan digitale games zoals Draw Something, Trivia, Wordfeud of Mario Kart. Download een app die iedereen leuk vindt, zoek elkaar online op en speel terwijl de videoconnectie draait. Ben je meer van de old school spelletjes? Zelfs de klassieker Rummikub is tegenwoordig op de mobiele telefoon te downloaden. Ook fysieke spelletjes zoals hints kun je voor de camera spelen.

3. Quizzen

Het blijft leuk, een potje quizzen. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt organiseren. Met het eerdergenoemde spelletje Trivia of via een thuispubquiz bijvoorbeeld. Hier heb je een leuke website voor. Op onlinepubquizzen.nl kun je een quiz kopen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo ben je 1,5 uur zoet met de leukste vragen. Uiteraard kun je ook zelf een quiz organiseren met eigen bedachte vragen. Zo kun je een leuke mix maken voor de kinderen en volwassenen.

4. Samen koken

Voordat de oudjaarsavond van start gaat, moet er natuurlijk ook gegeten worden. Helaas kan de visite niet aan tafel aanschuiven maar jullie kunnen wel afspreken om te videobellen en allemaal hetzelfde gerecht te maken. Daarna kunnen jullie alsnog ‘samen’ dineren. Je kan er een quick diner van maken zodat jullie snel het avondprogramma kunnen starten of neem lekker de tijd en bereid een volwaardig 3-gangenmenu. Lekker afhalen kan natuurlijk ook, steun je ook nog eens de lokale horeca.

5. Netflix Party

Misschien is een avondje films kijken met je vrienden wel de perfecte oudjaarsavond voor jou. In dat geval kun je de Netflix extensie Netflix Party installeren. Hiermee kun je synchroon films en series kijken en kun je chatten met je vrienden. Uiteraard kun je ook een videogesprek aanzetten. Sla wat popcorn en drankjes in en het is net alsof jullie in de bios zitten.

6. Apps

Een erg leuke spelletjesapp waarbij je ook kunt videobellen is Houseparty. Speel Heads Up waarbij je moet raden wie je bent, ga voor het Pictionary-achtige Quick Draw of speel Trivia om je kennis te testen. Oh en de nieuwste update is een karaokespel! Met maar liefst 10.000 liedjes krijgen jullie de avond wel gevuld. Dat wordt lachen, gieren, brullen tijdens oud & nieuw.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein