25
jun

6 super makkelijke onderhoudstips voor de barbecue

Ben jij ook zo’n fan van barbecueën en een ware grill-master? Maar, net zoals wij, iets minder fan van het schoonmaken ervan? Snappen wij helemaal! Het schoonmaken van de barbecue hoeft echt niet zo’n ingewikkeld klusje te zijn. Met deze slimme onderhoudstips ben je namelijk in no time klaar!Barbecue | Blog BCC

#1 In een natte krant wikkelen

Na je grillavond wikkel je het rooster in een natte krant en laat je het zo liggen tot de volgende dag. Al het viezigheid laat los en zo kun je het een dag later eenvoudig met een keukenpapier schoonmaken.

#2 Leg het rooster in het gras

Dezelfde techniek kan je ook gebruiken met nat gras. Leg het rooster een nacht in het gras en door de dauw op het gras weekt het viezigheid zich los. Zo kun je de volgende dag met een doekje eenvoudig de resten verwijderen.

#3 Gebruik een barbecue borstel

Wil je meteen aan de slag met de schoonmaak, schaf dan een zogeheten barbecueborstel aan. Als de barbecue nog warm is, gebruik je deze stalen borstel om al het vuil van het rooster af te borstelen. Daarna neem je het nog even af met een doekje, en klaar is kees!

#4 Ontvet de buitenkant van de barbecue

Naast het rooster is het ook erg belangrijk om de barbecue zelf niet te vergeten. Maak deze schoon met een ontvettingsmiddel, zo blijft hij langer mooi en zorg je ervoor dat de eet resten niet gaan schimmelen en je barbecue aantasten.

#5 Gas barbecue schoonmaken

Heb je een barbecue op gas in de tuin staan? Verwijder dan na het barbecueën alle grote etensresten met een keukenpapiertje en zet daarna het vuur op de hoogste stand aan met de deksel erop. Laat de barbecue 10 tot 15 minuutjes zijn werk doen. Alle resten zijn nu verbrand en nu kun je met een borstel het rooster en de barbecue schoonmaken.

#6 Doe IETS

Te vol van het eten om nog maar om te kijken naar het rooster? Niet slim! Het rooster laten liggen tot de volgende dag zonder er iets aan te doen, maakt het schoonmaakwerk de volgende dag alleen maar lastiger. Doe dus in ieder geval iets, zodat je jezelf niet voor je kop slaat de volgende ochtend;)