6 tips voor het gebruik van je GoPro

“Je moet een GoPro kopen voor je wintersport, dat is vet!”, hoor je onderhand iedereen zeggen. Inderdaad heel leuk, zo’n ding. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Om je nu een handje te helpen, geven wij je een aantal handige tips. En voor je het weet ben je een echte GoPro pro.

 

Een goed begin is het halve werk

Ben jij ook zo iemand die uit enthousiasme meteen aan de slag gaat met het nieuw gekochte apparaat? Snappen wij helemaal. Toch is het bij een actioncam handig om ‘m van tevoren even te testen. Met name om te checken waar je je camera het beste aan vast kan maken. Het zou toch zonde zijn wanneer je er na een dag skiën achter komt dat je alleen maar de blauwe lucht hebt gefilmd.

Gebruik een filter

Grote kans dat je ze wel eens hebt gebruikt; die geinige Instagram of Snapchat filters om je foto’s of video’s leuker, mooier of grappiger te maken. Maar wist je dat je bij een GoPro ook gebruik kunt maken van filters? Uiteraard geen filters die je gekke oortjes geven of hartjes om je hoofd, maar filters die je op de lens van je camera vastmaakt. Deze zorgen ervoor dat je mooie beelden kunt schieten afhankelijk van de omgeving waarin je bevindt. Als je op wintersport gaat, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een polarisatiefilter. Hierdoor raakt je foto of film niet overbelicht door de felle zon.

Iets met je resolutie

Gaat jouw hoofd bij het woord resolutie soms ook tollen? Kort gezegd bepaalt de resolutie van een foto of de foto goed en scherp wordt weergegeven. Hierbij geldt in principe hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels per centimeter een foto heeft en hoe scherper deze is. Toch hangt de keuze van de resolutie ook af van het medium waarop je de foto of video gaat afspelen. De meeste GoPro’s filmen in Full HD (1080 pixels) en HD Ready (720). Nu zou je kunnen denken dat je dus in Full HD moet filmen om de beste shots te krijgen, maar dat is niet helemaal waar. Kijk je je beeldmateriaal terug op een grote TV, dan zie je inderdaad verschil tussen beide resoluties. Maar ben je van plan om je video’s later op je laptop of telefoon terug te kijken, dan is een lagere resolutie meer dan voldoende.

 

 

Slowmotion of niet?

Het leuke van de Gopro is dat je zowel in normale snelheid als in slowmotion kunt filmen. Vooral als je van plan bent een vette sprong te filmen, kan slowmotion een leuke extra feature zijn. Je moet hiervoor wel even het aantal frames per seconden aanpassen naar 60 FPS. Vergeet niet je camera terug te zetten naar 30 FPS zodra je weer gewone opnames wilt maken. Alhoewel, het ook wel weer hilarische beelden kan opleveren als je dit vergeet.

Low battery

De tijd vliegt vaak voorbij als je aan het skiën bent, maar de batterij van je GoPro ook! Neem voor de zekerheid daarom altijd een extra batterij mee. Zo weet je zeker dat je de hele dag leuke foto’s en video’s kunt maken. Wat vaak ook scheelt, is de WiFi van je GoPro uitzetten.

Nagenieten

Hoe leuk is het om het thuisfront op de hoogte te houden, en stiekem jaloers te maken, met jouw vette foto’s? Met de GoPro app kun je jouw gemaakte foto’s en video’s meteen op je telefoon bekijken en delen met familie en vrienden. En ben je niet helemaal happy met je opnames? Met de app kun je de video’s meteen bewerken en aanpassen.

 

Op de BCC site ontdek jewelke GoPro het beste bij jou past. Heb jij nog handige tips die wij absoluut moeten weten? Laat het ons weten in de comments!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Nikki Fairley