7 tips voor onderhoud van je wasmachine

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe aankoop. Belangrijk hierbij is dat je je wasmachine goed onderhoudt. Graag geven wij je een aantal handige tips voor onderhoud van je wasmachine en bij het oplossen van een eventuele storing. Wij raden je aan om ook altijd de gebruikershandleiding die is meegeleverd met je product te raadplegen voor specifieke informatie over jouw model.

7 tips voor onderhoud van je wasmachine

 1. Voorkom schimmels
 2. Voorkom nare geurtjes
 3. Voorkom vuil op je wasgoed
 4. Voorkom verstopping of lekkage
 5. Voorkom een verstopt zeepbakje
 6. Voorkom een geblokkeerde pomp
 7. Voorkom belasting van lagers en schokbrekers

Tip 1: Voorkom schimmels

Draai 1 maal per maand een kookwas van 90 of 95 graden.  Zo worden eventuele, aanwezige schimmels gedood.

Tip 2: Voorkom nare geurtjes

Laat je wasmachine af en toe minimaal 15 minuten openstaan, zodat de onderdelen in je wasmachine na een wasbeurt goed kunnen drogen en zo voorkom je dat je wasmachine gaat stinken.

Tip 3: Voorkom vuil op je wasgoed

Maak de rubberen rand van de deuropening van je wasmachine na elke wasbeurt schoon. Hier kan water en wasmiddel op achterblijven, waardoor je wasmachine kan gaan stinken en je wasgoed vies kan worden.

Tip 4: Voorkom verstopping of lekkage

Ontkalk je machine regelmatig. Dit kun je eenvoudig doen door een kookwas van 90 of 95 graden zonder wasgoed te draaien en daar een ontkalkingstablet en/of een schep keukensoda aan toe te voegen. Zo voorkom je verstopping of lekkage. Bekijk hier meer voorbeelden van accessoires voor ontkalken of onderhoud van je machine.

Tip 5: Voorkom een verstopt zeepbakje

Maak regelmatig het zeepbakje schoon. Hierdoor voorkom je dat de doorgang van het zeepbakje naar de kuip verstopt raakt.

Tip 6: Voorkom een geblokkeerde pomp

Controleer regelmatig het pluizenfilter en maak het filter goed schoon, zodat de pomp niet blokkeert en de afvoer niet verstopt raakt.

Tip 7: Voorkom belasting van lagers en schokbrekers

Plaats per wasbeurt niet teveel wasgoed in de trommel. Je kunt dit controleren door een vuist te maken en je hele arm tot achter in de trommel te reiken. Als dit gemakkelijk gaat, zit de trommel niet te vol. Hierdoor belast je de lagers en schokbrekers van je wasmachine minder en wordt bovendien je was makkelijker schoon. Bekijk hiervoor ook de instructies uit de gebruikershandleiding die is meegeleverd met je product.

Is je wasmachine oud en ben je toe aan nieuwe zuinige wasmachine. Bekijk ons assortiment van wasmachines.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..

2 reacties op “7 tips voor onderhoud van je wasmachine

  Kiki Wals

  (14 augustus 2017 - 10:35 am)

  Zeer nuttige tips! Ik ga een nieuw wasmachine kopen en natuurlijk wil ik die goed onderhouden! Ik wist wel dat het zeepbakje schoonmaken een must is maar ik had geen idee dat een kookwas van 90 of 95 graden draaien ook kan helpen! Ik zal alle deze tips proberen als ik mijn wasmachine koop.

  Jonathan

  (30 november 2017 - 2:51 am)

  Zeker een handige blog artikel, hier heb je nou wat aan. dit is wat ik meestal ook mijn klanten probeer uit te leggen dat het onderhouden van je wasmachine altijd belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.