Slapen | Blog BCC

8 tips om beter te slapen met warm weer

Fijn toch, die heerlijke zomerse temperaturen? Behalve natuurlijk wanneer je graag wilt slapen maar dit vanwege de warmte niet lukt! Heb jij ook moeite om te slapen met deze hitte? Lees dan onze tips zodat je weer slaapt als een roosje.

Tip 1: Neem een lauwe douche

Neem een douche om af te koelen voordat je gaat slapen. En hoewel je waarschijnlijk heel veel zin hebt in een ijskoude douche, is het beter om een lauwe douche te nemen. Dan warmt je lichaam zichzelf namelijk niet meteen weer op.

Tip 2: Ramen dicht

Het klinkt als een open deur, maar zet overdag geen ramen open! Dan komt de warme lucht juist naar binnen. Het is beter om overdag de ramen, deuren en gordijnen te sluiten om de warmte buiten te houden. Wanneer het ‘s avonds wat is afgekoeld kun je alles open zetten. Ook kun je ‘s nachts het raam en de deur van je slaapkamer open laten voor een koele luchtstroom.

Tip 3: Een koele kruik

Wist je dat een kruik niet alleen geschikt is om op te warmen, maar ook om af te koelen? Laat koud water in je kruik lopen en leg deze een tijdje in de koelkast of vriezer. Wikkel er een handdoek omheen en leg de kruik in je bed voor wat extra verkoeling!

Slapen | Blog BCC

Tip 4: Beddengoed

Het is logisch dat je niet gaat slapen met dikke dekbedden of dekens. Wil je toch iets over je heen leggen, gebruik dan een katoenen laken. Je kunt het laken eventueel nog in een plastic tas in de vriezer leggen zodat je het niet warm krijgt als je eronder gaat liggen.

Tip 5: Minder met alcohol

Een lekker koud biertje of heerlijk glas wijn tijdens een warme zomeravond is voor de meeste mensen een moment van ontspanning. Maar let op, de alcohol verhoogt juist jouw lichaamstemperatuur waardoor je minder goed slaapt. Een kopje lauwwarme thee of een glas water is een beter alternatief.

Tip 6: Koude handdoek

Stijgt de warmte echt naar je hoofd? Gebruik een kleine handdoek of een washandje en maak deze nat met koud water. Leg het doekje op je hoofd of buik terwijl je in bed ligt en je zult het vanzelf minder warm krijgen.

Tip 7: Musthaves in de zomer

Is het nog steeds te warm voor je en helpt niets meer om goed te slapen? Denk dan eens aan de aanschaf van een ventilator of mobiele airco. Een mobiele airco kun je in meerdere ruimtes gebruiken. Zo kun je eerst de slaapkamer van je kindje koelen en wanneer deze slaapt zet je de airco in jouw eigen slaapkamer. Deze airconditioner van Proline is zelfs een airconditioner, ontvochtiger en ventilator in één en heeft een ingebouwde timer zodat hij niet te lang blijft koelen. Stel je voor dat je het nog koud krijgt!

Tip 8: IJskoud Brrrriesje

Een ventilator zorgt voor een heerlijk briesje. Maar wil je nu een extra koud briesje creëren, leg dan een zak ijsblokjes voor de ventilator!

Nu je onze tips gelezen hebt kun je weer zonder problemen slapen tijdens de warme zomernachten.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen