Huis koel | Blog BCC

Chill! Zo houd jij jouw huis (en hoofd!) koel tijdens de hitte

Pff, heb jij met deze stijgende temperaturen ook zo’n last van de hitte in huis? Check dan onze 5 tips voor een koel huis én koel hoofd tijdens de zomermaanden!Huis koel | Blog BCC

Houd de ramen dicht

Als het buiten erg warm is, kun je het beste de ramen dicht houden. Daarnaast raden we je aan de gordijnen – of als je het hebt, luxaflex – dicht te doen aan de kant waar de zon staat. Misschien niet erg gezellig, maar hierdoor houd je dus wel meer warmte buiten! Daarentegen kun je in de ochtend beter wél de ramen open zetten. Dan is het nog relatief koel. Door alle ramen tegen elkaar open te zetten creëer je een tocht in je huis, en dat is met die hitte wel zo prettig.

Doe het rustig aan

Als de mussen van het dak vallen van de hitte, heb je geen zin om je compleet uit te sloven in de keuken. Of om de stofzuiger uit de kast te pakken en eens lekker het hele huis onder handen te nemen. Hell no! Met deze temperaturen kun je het beste afkijken hoe de Spanjaarden en Italianen het doen. Tranquilo. Lekker relaxen, drankje erbij, stokbroodje. Die schoonmaakklus komt mañana wel. Óf je zet een robotstofzuiger in die de taak voor je uitvoert. Hoe dan ook: jij doet vandaag lekker zo weinig mogelijk.

Drink verkoelende drankjes

Je kunt nog meer doen om het thuis koel te krijgen. Het drinken van een glas ijskoude limonade bijvoorbeeld. Of maak zelf verkoelende drankjes met behulp van een blender, zoals sapjes en smoothies. Ben je een koffieliefhebber? Ook dan heb je baat bij dit apparaat. In plaats van een warme kop koffie zetten – waar je met 30 graden écht niet op zit te wachten – kun je met behulp van de blender namelijk heerlijke ijskoffie klaarmaken. Inspiratie nodig voor lekkere recepten? Check dan onze 5 lekkerste ijskoffies.

Zet de airconditioning aan..

Dé manier om niet met zwetende oksels op de bank te hoeven zitten? Het aanzetten van de airconditioning. Met temperaturen die de pan uit rijzen, is dat je grootste vriend. Eén druk op de knop van je afstandsbediening en voilà: je huis- of slaapkamer verandert binnen no time van sauna naar… tja, gewoon naar een koele fijne ruimte waarin je niet bijna smelt. Voordat je de airconditioning aanzet, moet je echter niet vergeten de ramen en deuren dicht te doen. Zo voorkom je dat de koude lucht ontsnapt en de hitte alsnog binnen dringt. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan is er de tado° smart aircobediening; een slimme klimaat assistent die zorgt voor een comfortabel en gezond klimaat in huis, terwijl je tegelijkertijd op je energierekening bespaart. Win-win!

…Of gebruik een ventilator

Heb je geen airconditioning, en vind je de aanschaf daarvan iets teveel van het goede? Of raak je van de airco snel verkouden? Dan kun je op zwoele zomerdagen natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een old school ventilator. En wist je dat veel ventilatoren een draaistand hebben? Hierdoor staat het ding niet continu op je te blazen, maar voel je af en toe een klein briesje langskomen. Als je gaat slapen zet je ‘m bijvoorbeeld aan de rand van je bed. Heerlijk! Tip: schaf een vernevelaar aan die je op je ventilator kunt plaatsen en allemaal verkoelende druppeltjes verspreidt. Geen plakkerige nachten meer voor jou!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein