De 5 grootste was irritaties – én oplossingen

Eerlijk is eerlijk: wassen is niet onze grootste hobby. En grote kans dat dit ook niet de jouwe is. Om wassen toch net wat leuker te maken, delen wij de grootste was irritaties mét oplossingen met je.

1: Waar is mijn sok gebleven?!

Wie kent ‘m niet. Het is een soort Roet Piet die zich niet verstopt in de schoorsteen, maar in de wasmachine. En in plaats van je iets leuks cadeau te doen, pakt hij wat van je af. Wie? Het Grote Wasmachine Monster. En op de één of andere manier heeft hij het vooral voorzien op je sokken en ondergoed, zodat je om de paar weken weer een nieuw paar sokken of voorraad slipjes aan kunt schaffen. Annoying! Gelukkig is de oplossing vrij simpel en goedkoop. Het enige wat je hoeft te doen is je kleinere vuile was bij elkaar te stoppen in een speciaal waszakje. Dan raak je niks kwijt. Bovendien voorkomt zo’n zakje dat er gaten in je sokken ontstaan of dat je lingerie beschadigt. Handig!

2: Duurt lang

Twee woorden, negen letters: DUURT LANG. Nog zo’n reden waarom jij en je wasmachine geen beste vrienden zijn. Eer de was is weggewerkt ben je vaak zo’n 2 à 3 uur verder. Daar hebben we toch helemaal geen tijd voor. Of zin in. En tot overmaat van ramp moeten we er ook nog voor thuis blijven, want anders gaat de schone was meuren in de trommel en ben je weer terug bij af. Vermoeiend allemaal. Bestond er maar een wasmachine die onze was héél snel, héél schoon zou kunnen krijgen… Maar helaas bestaan dat soort machines alleen in sprookjes. Toch? Nee hoor! Wat vroeger een sprookje leek, is tegenwoordig gewoon werkelijkheid! Zo kun je met de Zanussi wasmachine de wastijd tot de helft verkorten met de optie ‘Snel’. Nog zo’n Snelle Jelle is de Samsung Quickdrive wasmachine. Deze machine heeft een QuickDrive stand, waardoor je wasprogramma gehalveerd kan worden en je 20% energie bespaart. De Quickdrive kun je op afstand bedienen met je smartphone, dus je hoeft voor het draaien van je wasje ook niet meer thuis te blijven! Kijk, daar kunnen we wat mee.

3: Oeps. Shirtje vergeten

Je raapt alle zwarte was bij elkaar en gooit het in de machine. Hup, aan dat ding, je hebt haast. Maar als je de slaapkamer binnenkomt zie je in je linkerooghoek nog een zwart shirtje liggen. Crap, door alle drukte ben je het vergeten. Alweer. Tja, als we allemaal zo geordend waren als onze moeders, dan zouden we dit probleem niet kennen. Maar we hebben wel wat meer aan ons hoofd dan het wassen van kleren. En hoewel men beweert dat vrouwen ontzettend goed zijn in het doen van verschillende dingen tegelijk, durven wij naar eigen ervaring te zeggen dat dit bij lánge na niet voor iedereen geldt. Om nog maar te zwijgen over het multitask-vermogen van de gemiddelde man. Dus voel je geen sukkel als je wéér vergeten bent je shirtje in de was te doen. Het overkomt de beste onder ons. Maar irritant is het wel. Dus om het je wat makkelijker te maken heeft Samsung een extra deurtje aan de Samsung AddWash wasmachine bevestigd waardoor je tijdens het wassen nog wat items toe kunt voegen. Briljant! Wat ons betreft verdient de bedenker een medaille.

4: Wat een herrie

Eigenlijk wil je morgen bij dat sollicitatiegesprek je nette witte bloes aan, dus gooi je hem ’s avonds voor het slapen gaan last minute in de wasmachine. Maar dat was misschien geen heel strak plan. Want voorlopig lig je nog wel even wakker van het gebrom en geklots van de machine. Daar gaat je nachtrust! Maar niet getreurd, want ook deze irritatie kan worden weggenomen. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg stille wasmachines te koop. Zoals deze Whirpool wasmachine bijvoorbeeld. Dankzij de koolborstelloze motor ontstaan er minder trillingen waardoor het geluid flink wordt beperkt. En waardoor je dus slaapt als een roosje.

5: Daar gaat m’n favoriete coltrui…

A moment of silence voor alle gekrompen, verkleurde, door de wasmachine verpeste kledingstukken. Zoals je favoriete coltrui die nu door alle uitgestoken pluisjes van het wassen niet meer je favoriet is. Snik. Gelukkig hebben wij wat tips om je kleding langer draagbaar te houden! Doe bijvoorbeeld altijd je kleding binnenstebuiten in de wasmachine. De binnenkant verslijt misschien, maar de buitenkant blijft mooi, en that’s all what matters toch? Juist. Sorteer daarnaast goed op kleur en gebruik wasmiddelen die geschikt zijn voor het type was dat je wilt draaien. Of doe eens gek, en koop gewoon een nieuwe wasmachine die speciaal ontworpen is om slijtage aan je kleding te voorkomen, zoals de wasmachine van Miele. De SoftCare trommel in deze machine beschermt ook nog eens tegen kreuken. Oftewel: minder strijkwerk. Ideaal!

Denk je na het lezen van dit artikel: doe mij ook maar zo’n geavanceerde en slimme wasmachine? Check dan gerust eens ons assortiment!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein