E-reader | Blog BCC

De 7 voordelen van een e-reader voor kinderen

News flash: een boek lezen is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Maar vooruit, dit wist je waarschijnlijk al wel. Maar wist je ook dat je hiervoor super makkelijk een e-reader kunt gebruiken? Grote kans dat je er zelf al eentje hebt om het ene na het andere boek te verslinden, maar ook voor kinderen is een e-reader dus ideaal. En wij leggen je graag uit wat alle voordelen zijn!E-reader | Blog BCC

1. Lezen in het donker

Laten we eerlijk zijn; een e-reader is natuurlijk gewoon vet cool. Maar niet alleen cool,  een e-reader is ook heel handig. Het scherm van een e-reader licht namelijk op en daardoor heb je geen bedlampje meer nodig. De Kobo Clara HD past zich zelfs aan het moment van de dag aan. Naarmate de dag overgaat in de nacht, wordt het licht gaandeweg zachter. Hierdoor kunnen je kids voor het naar bed gaan nog heerlijk lezen zonder dat dit hun slaap beïnvloedt.

2. Ideaal voor de beginnende lezer

Heeft jouw kind net leren lezen, of nog wat moeite met lezen? Op een e-reader kan je de letter grootte gemakkelijk aanpassen zodat de woorden makkelijker leesbaarder zijn. En weet de jonge spruit niet wat de betekenis is van een bepaald woord? Met de ingebouwde woordenboek kan de betekenis van alle woorden worden opgezocht. Zo lees je kind dus niet alleen, maar leer deze ook.

3. Minder kastruimte

Een e-reader is eigenlijk een hele bibliotheek in één. Alle boeken die je maar wilt lezen op één plek en dat met een gewicht van 2 bananen. En zo heb je ook nooit meer het probleem dat juist dat ene boek dat je wilde lezen is uitgeleend in de bibliotheek.

4. E-books zijn veel goedkoper

Oké, je betaalt natuurlijk wel wat voor een e-reader, maar geloof ons, dit verdien je binnen no time  terug. Een e-book kan je namelijk al kopen voor 5 euro, waar je voor datzelfde boek in de boekhandel wel 20 euro kan betalen. Jeuj, besparen!

5. Makkelijk voor op vakantie

Niet slepen met een strandtas vol met boeken voor het hele gezin, maar één e-reader die je met elkaar kan gebruiken op vakantie. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is goed afstemmen wie wanneer zijn of haar hoofdstuk gaat lezen.

6. Supersnel nieuwe boeken op een e-reader

Herkenbaar dat je kids soms hélemaal in een verhaal zitten dat ze het boek binnen enkele dagen al uit hebben? Hartstikke leuk, maar als je op vakantie bent dan is een nieuw boek halen wel iets lastiger. Met een e-reader kan je heel gemakkelijk en snel deel 2 van dat favoriete boek kopen.

7. Waterdicht

Een glas limonade over de tafel heen of een bommetje in het zwembad – geen stress dat je e-reader dit niet overleeft. De Kobo e-reader Libra H20 is namelijk waterdicht! Deze kan je voor maximaal 60 minuten op maximaal 2 meter diepte laten liggen. Dat wordt dus lekker met je e-reader in het zwembad lezen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel