Kerstfilms | Blog BCC

De top 7 leukste kerstfilms voor de hele familie

Het is zo ver! The most wonderful time of the year komt er weer aan. En je weet wat dat betekent: kerstfilms! Om alvast in de stemming te komen, delen wij de zeven leukste kerstfilms om met de hele familie te kijken.Kerstfilms | Blog BCC

1. The Polar Express (2004)

Iedereen aan boord, of met de hele familie op de bank! The Polar Express is een animatiefilm en ondertussen een echte klassieker. Een jongetje wordt uit zijn bed gehaald om mee te gaan met de trein naar de Noordpool. Samen met andere kinderen en de conducteur beleeft hij onderweg spannende avonturen. Op de Noordpool hopen ze de kerstman te ontmoeten, maar dat kan alleen als ze écht in hem geloven. Naast het leuke verhaal is de muziek van de film schitterend, mede hierdoor is de film genomineerd voor drie Oscars.

2. How The Grinch Stole Christmas (2000)

In het magische land van de Who’s zijn ze net zoals jij dol op kerst. Maar wanneer je denkt dat iedereen dol is op kerst, heb je het mis. De Grinch heeft een hekel aan kerst. Hij werd vroeger gepest en daarom wil hij de feestdagen voor iedereen gaan verpesten. Het groene monster, verkleed als kerstman, steelt alle cadeautjes en versieringen en hoopt hierdoor dat kerst niet door gaat. Maar, een film zou een film niet zijn als hij spijt krijgt. Een echte familiefilm, met een mooie kerstboodschap aan het einde.

3. Home Alone (1990)

Ehm tsja, moeten we hier nog iets over zeggen? Home Alone mag zeker niet ontbreken tijdens de kerstdagen! Want zeg nou eerlijk? Stiekem ben je de avonturen van kleine Kevin nooit zat en zit je altijd weer op het puntje van de bank als hij de strijd aan gaat met de inbrekers. Van die briljante trucjes kun je nog eens iets leren. Een echte klassieker, die wij in ieder geval zéker gaan kijken.

4. Frozen (2013)

Let it goooo, let it goooo. Iedereen kan het populaire nummer van Frozen waarschijnlijk wel meezingen. In het koninkrijk Arendelle is het eeuwig winter. Alleen sneeuwkoningin Elsa kan dit stoppen. Hoog in de bergen zit ze verstopt en met haar magische krachten tovert ze ijs en sneeuw. Haar zusje Anna gaat samen met bergbeklimmer Kristoff op zoek naar Elsa, zodat ze het koninkrijk kan redden. Zeker geen film voor alleen kinderen, maar een gezellige film voor het hele gezin. Schaam je dus vooral niet als je stiekem op de bank zit mee te zingen. 😉

Kerstfilms | Blog BCC

5. Mannenharten (2013)

De Nederlandse romcoms zijn ondertussen echt een begrip geworden. En zeg nou eerlijk; ze kijken lekker en makkelijk weg, en zijn daarom perfect voor de feestdagen. Mannenharten mag dan ook zeker niet missen in dit rijtje van kerstfilms. Mannenharten speelt zich af tijdens de feestdagen en gaat over zes mannen die op zoek zijn naar het doel in hun leven. Een echte feelgood movie om lekker bij uit te buiken na het kerstdiner.

6. Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Wil je sneeuw en ijs? Dan moét je voor de films van Ice Age gaan. Wil je sneeuw, ijs, én kerst, dan ga je heel blij worden van de kerstspecial van Ice Age. Het is een vrij korte film waarin we de bekende klungelige luiaard Sid zien, die per ongeluk een kersttraditie van mammoet Manny stuk maakt. Ze reizen af naar de Noordpool om de traditie te redden zodat ze niet worden overgeslagen door de kerstman. Uiteraard gaat dat ook niet zonder slag of stoot en moeten ze erg hun best doen.

7. The Christmas Chronicles (2018)

Heb jij de kerstman wel eens in het echt gezien? Broer en zus Teddy en Kate Pierce ook nog niet. Maar daar komt verandering in door de kerstman op kerstavond op te wachten en hem op beeld vast te leggen. Dit resulteert in een onverwachte reis mee in de slee van de kerstman, waarbij ze per ongeluk de slee crashen. Leuk feitje is dat deze film is gemaakt door de makers van Home Alone, do we need to say more?

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Astrid Hulshof