De lekkerste zomerdrankjes maak je zo!

Denk jij bij de zomer ook aan zon, strand en een lekker koel drankje in je hand? Wij wel hoor! Een verse smoothie, sapje of ijskoffie, jammie. En hoewel het natuurlijk stiekem het allerlekkerst is als iemand anders dit drankje voor je maakt, kun je dit ook heel makkelijk zelf. Wij vertellen je wat je nodig hebt om de lekkerste zomerdrankjes te maken.

Persen maar!

Wellicht maak je dit al vaak voor jezelf op de zaterdagochtend. In combinatie met een lekker ontbijtje een top begin van het weekend. Waar we het over hebben? Een vers sapje natuurlijk! En hoewel een glas vitamientjes natuurlijk perfect is om je dag mee te beginnen, zijn dit ook de lekkerste drankjes voor een warme zomerdag. Je maakt het, letterlijk, in een handomdraai met een citruspers. Wist je overigens dat je hiermee niet alleen sinaasappelsap maakt, maar bijvoorbeeld ook granaatappelsap of citroensap? En heb je de ene keer wel zin in pulp en de andere keer niet? Met de Proline citruspers kun je dit super makkelijk regelen.

Mmmmmilkshakes

Hoewel gezond doen altijd goed is, is de zomer er natuurlijk ook om gewoon lekker te genieten! Die goede voornemens pakken we op 1 januari wel weer op. Want wat wij graag willen drinken deze zomer? Milkshakes. Heel veel milkshakes. Nu kun je deze natuurlijk halen bij dat ene restaurant met die grote M, maar geloof ons; zelf maken is veel lekkerder! Het leuke hieraan is bovendien dat je oneindig veel kunt variëren met allerlei smaakjes. Onze favoriet is de good old aardbeienmilkshake. Naast een blender met schenkkan heb je hiervoor 150 milliliter melk nodig, 2-3 bolletjes roomijs, 100 gram verse aardbeien (fiew, toch nog een beetje gezond), en 2 theelepels suiker. Blender aan en mixen maar!

Voor de cafeïne boost

Ben jij ook een koffie liefhebber? Een lekker bakkie zwarte koffie of juist zo eentje met alles erop en eraan. We love it! Met het warme weer kunnen we ons alleen goed voorstellen dat je niet altijd zin hebt in een heet bakkie. Maar omdat onze handen al gaan trillen bij het idee aan cafeïne tekort, zijn wij toch wel heel blij dat er zoiets bestaat als ijskoffie. Halleluja! In principe is dit gewoon koffie met ijsblokjes, maar uiteraard kun je allerlei lekkere smaakjes toevoegen voor wat extra variatie. Wat je hiervoor nodig hebt? Om te beginnen een espressoapparaat om een dubbele espresso te maken. Uiteraard kun je ook gewone koffie gebruiken, alleen zal de smaak dan net wat minder sterk zijn. Laat de espresso even een half uurtje afkoelen in de koelkast en gooi deze vervolgens in de blender. Voeg acht ijsblokjes toe en een paar schepjes suiker, mix dit door elkaar en klaar is kees. Let er wel op dat je een blender in huis hebt die geschikt is om ijs te vermalen.

Smoothies

Van alleen de verschillende kleurtjes worden wij altijd al vrolijk. Maar dat het superlekker smaakt is natuurlijk het belangrijkste. Denken wij aan de zomer dan denken wij aan smoothies! Mango, banaan, ananas, bosvruchten, spinazie, gember, whatever! Welke ingrediënten je ook kiest, met een blender kun je iedere smoothie maken die je maar wil. Leuke bijkomstigheid: ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond.

Happy summer!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Nikki Fairley