Wifi storingen | Blog BCC

De meest voorkomende wifi storingen mét oplossing

Grr, niets is zo irritant als wifi die niet werkt. Vooral wanneer je net een thuiswerkdagje hebt gepland of een belangrijke paper moet inleveren. Maar voordat je volledig in de stress schiet, check dan eerst onze lijst met meest voorkomende wifi storingen en bijhorende oplossingen!

Wegvallend signaal

Als je wifi meerdere keren per dag wegvalt, dan is dit natuurlijk niet meer werkbaar. Hier is iets niet goed. Had je dit probleem eerst nooit en de laatste tijd steeds meer? Dan zou het kunnen betekenen dat je router verouderd is. Een router zorgt ervoor dat de wifi-verbinding wordt verdeeld tussen apparaten in huis die wifi ontvangen zoals de tv, laptop en telefoon. Een oude router betekent dus minder goed en soms zelfs wegvallend signaal. De router heeft een levensduur van een jaar of vijf, dus check of jouw router onderhand niet aan vervanging toe is. Heb je al sinds het begin van het aansluiten van de router last van een wegvallende verbinding? Dan kan het heel goed zijn dat jij jouw laptop of telefoon moet updaten. Voer altijd de Mac, Android of Windows updates uit. Eens in de zoveel tijd een update van de driver kan ook geen kwaad. De driver zorgt er namelijk voor dat een draadloze netwerkontvanger goed werkt. Het wegvallen van wifi kan ook iets heel anders zijn dan verouderde apparaten of software: als je te ver van de router vandaan zit, kan het signaal niet bij je computer komen. Verplaats de router naar een andere plek en kijk of je verbinding nu wel stabiel blijft.Wifi storingen | Blog BCC

Zwak signaal

Met het verplaatsen van de router komen we direct bij het volgende probleem. Het is nog net geen wegvallend signaal, maar het zit er wel heel dicht tegenaan: de wifi is ontzettend zwak. Hij hangt constant op 1 streepje verbinding. Daar gaan je haren natuurlijk recht van overeind staan. Je Netflix of YouTube video’s zullen steeds moeten bufferen en zelfs een website openen duurt een jaar. Hierbij is het vaak het probleem dat je te ver van de wifi vandaan zit of dat de wifi geblokkeerd wordt. Muren, ramen, vloeren en metaal houden allemaal signaal tegen. Plaats de router daarom op een tactische plek. Zet hem in je kantoor als je vaak thuis aan het werken bent, of zet hem in de slaapkamer als je iedere avond lekker series kijkt in bed. Heb je zowel op zolder als op de veranda wifi nodig? Kijk dan eens of multiroom wifi wat voor jou is. Met dit systeem creëer je één wifi netwerk in huis dat over meerdere kamers en verdiepingen sterk signaal afgeeft. Je sluit je router aan op meerdere zenders die je op de ideale plekken in huis plaatst. Nooit meer met jouw laptop in dat ene hoekje van de kamer gaan zitten voor 1 streepje wifi!

Geen wifi

De angst van iedere wifi gebruiker: de wifi is helemaal weg! Eerste check: is er een storing bij de provider? Zo niet, dan kan je checken of de wifi niet per ongeluk is uitgeschakeld of dat het apparaat op vliegtuigstand is gesprongen. Verder kan je jouw Windows of Mac computer een test laten uitvoeren. Soms komt hier de (simpele) oplossing uit. Nog steeds niet verder aan het browsen? Reset je modem en router en kijk of je verbinding terugkomt. Een andere optie is om de verbinding met wifi op jouw apparaat even helemaal te verbreken en dan opnieuw met jouw netwerk te verbinden. Je laptop opnieuw opstarten kan ook nog wel eens helpen.

Hopelijk ben jij met deze tips de wifi problemen in huis voortaan de baas!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam