Fit worden | Blog BCC

Happy new me! Met deze tips ga jij fit het nieuwe jaar in

Een nieuw jaar betekent voor velen van ons het begin van goede voornemens. Wil jij nou ook lekker fit aan het nieuwe jaar beginnen? Dan hebben wij dé tips! Want je weet zelf: new year, new me! 😉 Fit worden | Blog BCC

Stel doelen

Heb jij ook vaak moeite om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Dan kan de fitbit je helpen om net even een tandje extra bij te zetten. Hiermee kun je namelijk trainingsdoelen instellen om nog meer uit je work-out te halen. Super motiverend! Naast bijvoorbeeld je snelheid en het aantal afgelegde kilometers houdt je fitbit ook je hartslag bij. Zo kun je precies zien of je vooruitgang boekt. En mocht je trainingsdoelen toch nog too much vinden, kun je ook slaapdoelen instellen. Want we weten allemaal wat voldoende slaap met je doet. Wat je doel ook is, je fitbit is een persoonlijke mini assistent die je helpt om vooruit te komen.

Shake it baby

Naast beweging is ook voeding belangrijk. Veel vitaminen zitten in diverse soorten groente en fruit. Begin je dag daarom met een vers geperst sapje. Met een goede blender of sapcentrifuge kun je eindeloos variëren in het maken van smoothies en sapjes. Of je nou zin hebt in iets groens of juist iets fris met ijs erdoor. Je gooit alles bij elkaar waar je zin in hebt en de blender doet het werk. Gezonde levensstijl here you come!

Fit worden | Blog BCC

Hoeveel kilo was het ook al weer?

De weegschaal, waarschijnlijk niet je beste vriend. Maar hij kan wel je beste personal coach worden. Als je fitter wilt worden, kan het handig zijn om te kijken naar je gewicht. Schrik niet als je ietsje zwaarder bent, want spiermassa telt natuurlijk ook mee. Tegenwoordig zijn er ook slimme weegschalen die je kunt verbinden met je telefoon. Via een app kun je jouw gegevens opslaan en in handige grafieken teruglezen wat je gewichtsverlies is.

Muziekje erbij

Met muziek is alles leuker! Er zijn diverse soorten oordoppen die ideaal zijn om mee te sporten. Zo heb je bijvoorbeeld super handige in-ear koptelefoons waardoor je oordoppen niet uitvallen als jij fanatiek aan het bewegen bent. Of sluit je helemaal af met een koptelefoon met noise cancelling. Denk daarbij aan een bijpassend, swingend Spotify-lijstje en geloof ons, beter kun je 2019 niet beginnen.

Ennn, actie!

Hoe leuk is het om je work-out achteraf terug te kijken op je beeldscherm? Leg je moves dus vast met een actiecamera! Op Youtube kun je diverse video’s vinden van mensen die hun work-out vastleggen, misschien leuk voor de inspiratie voor je eigen training.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Astrid Hulshof