Gezond eten: 4 snelle en makkelijke tips

Neem jij je ook iedere week weer voor om nu écht gezonder te gaan eten en drinken? Terwijl je de paprikachips van je vingers aflikt en je een grote slok van je cola neemt? Is natuurlijk niks ergs aan, dat doen wij namelijk ook zo vaak. Maar mocht je het nu moeilijk vinden om de overstap naar gezond eten te maken, dan helpen wij je graag een beetje op weg. Want met een aantal handige en makkelijke tools kom je al heel ver!

Doei frisdrank, hoi water

Waarschijnlijk heb je het al heel vaak gehoord, en het is dan ook echt zo; water drinken is stukken beter dan frisdrank of sapjes uit pak. Nu kunnen we ons heus wel voorstellen dat je geen zin hebt om de hele dag door alleen maar water te drinken. Want om nou te zeggen dat er veel smaak aan zit… Mocht je er ook moeite mee hebben, dan is een soda maker echt iets voor jou. Met dit apparaat kun je zelf in een handomdraai bruisend water maken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de bijgevoegde fles te vullen met kraanwater, het onder de tap te houden en op een knop te drukken. Kind kan de was doen! Voor wat extra smaak variatie kun je zelf wat vers fruit of munt toevoegen. Jammie!

Smmmmoothies

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen; smoothies zijn hot! Niet letterlijk natuurlijk, want dat zou niet lekker zijn. Maar waar je tegenwoordig ook op de menukaart kijkt, het lijkt wel alsof ze overal verkocht worden. En maar goed ook, want ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook super gezond. Voor wie denkt dat je een pro moet zijn om deze lekkerste smoothies te maken, heeft het mis! Met een blender in huis, kan ook jij de mooiste smoothie creaties op tafel toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mango smoothie? Of doe eens gek en maak een spinazie, gember en munt smoothie. Word je groot en sterk van. Je hoeft hiervoor geen compleet keukenapparaat aan te schaffen met allerlei functies, maar komt al een heel eind met een compacte blender met een inhoud tot 1 liter.

Dippen maar!

Waar de ene blender het meest geschikt is voor shakes en smoothies, zijn er ook blenders en keukenmachines waarmee je de meest lekkere dipsauzen mee kunt maken, zoals de Brabantia blender. Want tijdens een borrel of filmavondje wil je natuurlijk wel wat lekkers te snacken hebben. Dus vergeet ketchup, mayo en curry, maar maak zelf eens een lekkere dip. Ook hierbij geldt; je gooit wat ingrediënten bij elkaar, drukt op een knop en voilà, klaar is kees! Zo ben je niet alleen gezond bezig, maar kun je ook eens een keer ergens anders in dippen dan de standaard sausjes.

Lang leve de Airfryer

Wie nu denkt dat je door gezond te eten afscheid moet nemen van gefrituurde snacks kent de Airfryer nog niet! Ideaal voor al je guilty pleasures zoals frietjes, bitterballen en ja, zelfs pizza. Waarom de Airfryer dan gezonder is dan een normale frituurpan? Omdat je hiervoor veel minder vet gebruikt en je nauwelijks olie nodig hebt. Vinden wij leuk! Maar het houdt dus niet op bij frituren. Je kunt er namelijk ook mee bakken, braden en grillen. Wij voelen een Airfryer party opkomen!

Heb jij nog gezonde voedingstips? Wij horen ze graag!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Nikki Fairley