voornemens

Goede voornemens: zo houd je ze vol!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de goede voornemens komen weer op tafel. Beginnen lukt meestal wel, maar het volhouden is soms nog wel eens lastig, toch? Wij geven je enkele tips om vijf veelvoorkomende voornemens dit jaar wél waar te maken!

voornemens

  1. Gezonder eten

Genoeg redenen om deze uitdaging in 2021 echt aan te gaan. Of je nou wil afvallen, lekkerder in je vel wil zitten of weerbaarder wil zijn tegen virussen. Haal daarom je oude kookboeken van zolder of zoek lekkere, gezonde recepten online. Alleen al bij het zien van al die opties krijg je zin om aan de slag te gaan. Een goede keukenmachine, slowjuicer en blender zijn onmisbaar in jouw nieuwe gezonde leefstijl, want je zal vaak kant-en-klare producten gaan vervangen door zelfgemaakte maaltijden. Je voorverpakte energierepen worden vervangen door healthy granola bars en jouw boterham met hagelslag maakt geen schijn van kans tegen een frisse ontbijt smoothie. De gezonde opties zijn eindeloos en dus zal je willen blijven experimenteren!

  1. Meer bewegen

Ook zoiets waar wij elke januari weer enthousiast aan beginnen maar nooit doorzetten. Hoe je gemotiveerd blijft om te gaan knallen? Door je prestaties bij te houden! Soms voelt het misschien alsof je niet vooruit komt, maar je zal zien dat je wel degelijk vooruitgang boekt als je jouw prestaties meet. Dit doe je bijvoorbeeld met een Fitbit. Deze bewegingstracker helpt je onder andere om je hartslag te meten en je snelheid en afgelegde afstand bij te houden. Dit werkt voor diverse sporten zoals hardlopen, zwemmen, fietsen en yoga. Door je aan te sluiten bij de Fitbit community raak je bovendien extra gemotiveerd. Hier kun je uitdagingen aangaan met vrienden en verdien je badges. Als je hier niet fanatiek van blijft…

  1. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden

Elk jaar neem jij je voor om meer op bezoek te gaan bij je familie en regelmatig je vrienden te zien. Toch schiet het erbij in, want ja druk… Dit jaar ga je het anders aanpakken. We hebben tijdens corona gezien dat je ook prima digitaal contact kunt onderhouden met de mensen om je heen. Houd dat vast! Heb je een keer geen tijd om naar je ouders te gaan of die ene kennis op te zoeken? Dan videobel je toch gewoon. Voor een optimale verbinding is een wifi-versterker wellicht geen overbodige luxe. Dan kan je de slechte wifi gelijk niet meer als smoesje gebruiken.

  1. Minder stressen

Hierbij helpt voornemen twee ook al. Bewegen maakt je hoofd leeg en zorgt dat je ontspant. Sporten toch niet zo je ding? Plan dan eens in de zoveel tijd me-time in. Mag ook gewoon op een doordeweekse avond. Na een drukke dag even helemaal niks doen en met je voeten in een warm badje hangen. Of met de e-reader op de bank eindeloos veel boeken lezen. Ga volledig zen 2021 in en kom er ook zen weer uit!

  1. Duurzamer leven

Een onderwerp dat steeds vaker terugkomt op de goede-voornemens-lijstjes. Toch wordt dit vaak niet doorgezet omdat het ingewikkeld of duur zou zijn. Investeren in zonnepanelen is nogal een stap, toch? Zonnepanelen plaatsen wordt veel toegankelijker dankzij de Supersola zonnepanelen. Goed betaalbaar, per stuk te koop en je kunt ze helemaal zelf aansluiten dankzij het plug and play principe. Zo zeg je ook de dure installatiekosten gedag. Oh, en je kunt ze gewoon meenemen naar een volgend huis! Je kunt ook eens kijken of je jouw oude energieslurpende droger, wasmachine of vaatwasser kunt vervangen door eentje met het A+++ label. Op onze website filter je eenvoudig op het energielabel. Voor meer tips kun je ons blog over duurzaam wassen en koken doornemen.

We wensen je heel veel succes én plezier met het waarmaken van je nieuwe voornemens. Happy 2021!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam