26
jun

Haal nog meer uit je e-reader met deze handige tips

Dat je met een e-reader boeken kunt lezen, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat een e-reader nog veel meer leuke en handige functies heeft? Wij zetten ze voor je op een rij.E-reader | Blog BCC

Je e-reader is aanpasbaar naar eigen wensen

Een boek is een boek. Daar is niets meer aan te veranderen. Het heeft een standaard lettertype en bijhorende grootte en bovendien zijn boeken meestal staand. Als dat je niet bevalt, heb je pech. Een e-reader daarentegen is naar eigen wensen in te richten. Vind je een lettertype lastig te lezen of vind je hem niet mooi? Dan kies je toch gewoon voor een andere! Hetzelfde geldt voor de grootte van de letters. Maak ze groter of kleiner naar wens. Zo heb jij je leesbril niet altijd meer nodig. Bovendien kan je jouw e-book zowel in staande als liggende modus lezen. 1-0 voor de e-reader!

Je hebt altijd goed leeslicht

Misschien maak je je zorgen dat jouw ogen moe worden van lezen op een e-reader, net als wanneer je van je telefoon of computer leest. Een e-reader is gericht op het lezen, een tablet of telefoon niet. Het beeldscherm van een e-reader leest daarom als echt papier. Het is rustig voor je ogen. Dankzij ComfortLight Pro in de Kobo e-reader Clara kan je in elk soort licht lezen. Buiten in de tuin met fel zonlicht past het scherm zich aan zodat je geen plekje in de schaduw hoeft te zoeken. Ook aan het water heb je geen last van de schittering van zonnestralen. Wanneer je ’s avonds in bed ligt wordt het schermlicht zo zacht dat je nog heerlijk doorleest en daarna zonder moeite in slaap valt.

Hij is waterdicht!

Lees jij graag in bad? Dan gaan we je blij maken met deze functie. Sommige e-readers zijn namelijk waterdicht. De Kobo e-reader Libra H2O bijvoorbeeld kan maximaal 60 minuten tot 2 meter diepte onder water zonder te sneuvelen. Dat betekent dat het helemaal niet erg is als je hem een keer in bad laat vallen. Of in de tuin laat liggen tijdens een flinke regenbui. Dat is onbezorgd lezen.

Je hebt allerlei leuke interactieve functies

E-readers hebben een aantal handige interactieve functies. Zo sla je de bladzijden om met een knop, kan je onbekende woorden direct opzoeken met het ingebouwde woordenboek en kan je terugzoeken met de zoekfunctie. Ook fijn voor de mensen die vaak met een notitieblokje bij de hand lezen: je kan aantekeningen maken en pagina’s of quotes markeren. Overal is aan gedacht.

Met toegang tot internet

Niet alle e-readers hebben wifi, maar als je kiest voor een e-reader met wifi-verbinding, zoals de Kobo e-reader Forma, geniet je van nog meer functies. Je hebt dan ook onderweg in restaurants of in het openbaar vervoer toegang tot de e-book store. Zo kan je nog even snel een nieuw boek downloaden. Ideaal voor reizigers. Bovendien kan je dan niet alleen boeken lezen maar ook jouw favoriete kranten en tijdschriften downloaden.