Heb jij last van hooikoorts? Bekijk snel deze tips!

Wat worden wij toch verwend met de zomerse temperaturen de laatste weken. De zonnebril standaard binnen handbereik deze dagen. We rijden in de auto met het raam helemaal open met de elleboog op de deur. Onze agenda’s staan volop ingepland met buitenactiviteiten. De barbecues zijn niet aan te slepen en de terrassen zitten bomvol. Klinkt heerlijk toch?

Helaas is de zomer niet voor iedereen een leuke periode. Wanneer je last hebt van hooikoorts bijvoorbeeld. Dan kan de zomerperiode juist zeer onaangenaam zijn voor je. Als de zon weer vaker gaat schijnen en de vogels beginnen te fluiten, gaat dit helaas gepaard met bomen en grassen die gaan bloeien en groeien. Pollen die hierbij vrijkomen kunnen allergische reacties veroorzaken. En als je gevoelig voor deze pollen bent, kun je er zelfs behoorlijk ziek van worden. Van milde klachten zoals rode ogen en niezen tot heftige reacties als ontstoken ogen, hoesten, benauwdheid of zelfs koorts.

 

Pilletjes tegen hooikoortsklachten

Er zijn pilletjes beschikbaar bij de aanpak van hooikoorts. Echter, als je inmiddels stapels dozen tissues hebt opgemaakt, lijkt het er misschien op dat het pilletje van de huisarts ook niet meer werkt. En dan is het zonde als je vaker nee moet zeggen tegen die gezellige barbecue. Want niks is minder charmant als 30 keer achter elkaar niezen en constant je neus snuiten in gezelschap. Bovendien zien je ogen er dan ook nog eens uit alsof je in chloorwater hebt gezwommen, terwijl dat niet het geval is.

Gelukkig is er tegenwoordig Netflix en vermaak je jezelf prima binnen, terwijl je vrienden of familie heerlijk buiten vertoeven.

Schaf een luchtreiniger aan tegen pollen in je woning

Heb je in huis ook nog steeds last van de pollen, omdat ze je woning zijn binnengedrongen, kijk dan eens naar onze luchtreinigers. Een hele goede oplossing om de strijd tegen deze onzichtbare stofdeeltjes binnenshuis aan te gaan is deze Sharp KCA50EUW of de Delonghi AC75 luchtreiniger.

 

Nu 60 dagen Niet tevreden, geld terug op o.a. de Philps AC4080/10 of de Philps Ac 3256/10

 

Gebruik anti-allergie apparaten

Naast luchtreinigers heb je ook nog de wat eenvoudigere anti-allergie apparaten, zoals bijvoobeeld de Medisana Medinose Pro of de Medisana Luchtreiniger Air.

 

Installeer de Pollennieuws app

Met deze app kun je in een oogopslag zien in welk gebied in Nederland de aanwezigheid van pollen het hoogst is.

 

Bekijk de status van pollen per regio via de app Pollennieuws voor Android of Pollennieuws voor iOS.

 

Het is echt een handige app, omdat je zelf in de app kunt melden hoe het er met jouw ‘last’ van hooikoorts op dat moment voor staat. Deze app slaat de geografische gegevens van de meldingen op en dus ook van anderen die hun hooikoortsstatus invulden. Zo krijg je dus echt een realistisch en up to date beeld per regio waarin de pollenconcentratie het hoogst is.

Wil je toch naar buiten, maar liever zo ver mogelijk uit de buurt van pollen? Dan raden we je aan om sowieso richting de kust te gaan, zoals Wijk aan Zee bijvoorbeeld. Aan de kust zijn de pollen altijd het minst aanwezig; zoals je ook terug zult zien in de Pollennieuws app. Mocht het op het strand nog niet baten, dan kun je altijd de 2 km lange pier aflopen om er echt zeker van te zijn dat de pollen niet te dicht bij je in de buurt komen..

 

hooikoorts, pollen, medisana, gras, zomer, luchtreiniger, niezen, hoesten, koorts

 

Conclusie

  1. Ga je naar buiten? Bekijk Pollennieuws om te zien waar de minste pollen aanwezig zijn of blijf binnen.
  2. Blijf je binnen? Schaf een luchtreiniger of een anti-allergie apparaat aan, want tja de pollen dringen nou eenmaal ook je woning binnen.

 

Sterkte met je hooikoorts!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..