Maak van je thuis een Smart Home

Ken je dat? Je bent onderweg naar huis van je werk. Je zit in de auto, in de bus of op de fiets. Je bent je favoriete muziek aan het luisteren via je smartphone. En eigenlijk wil je niet dat dat lekkere muziekje stopt, zodra je thuiskomt. En weetje wat? Dat hoeft ook niet.

Sluit jouw mobiele telefoon aan op de speakers in je woonkamer, slaapkamer of misschien wel in je toilet. Stream je muziek draadloos of gebruik gewoon ouderwets een kabeltje. Geniet van jouw muziek wanneer en waar je maar wilt. Hoe het precies werkt?

Wat heb je in ieder geval nodig om muziek vanaf je smartphone te luisteren over de boxen van jouw Home Cinema Systeem:

  • Je smartphone
  • WiFi / DNLA, Bluetooth of een kabeltje
  • Home Cinema Systeem of een Receiver
  • Draadloos koppelen (WiFi/DNLA)

 

Het makkelijkste is dat je al je apparaten via WiFi met elkaar verbindt. Zet je WiFi aan op je smartphone en ook op je Home Cinema Systeem en koppel ze met elkaar.

Een DNLA-netwerk (vergelijkbaar met het internet-netwerk dat je thuis ook hebt ingesteld), kun je met of zonder kabels instellen, mits je Home Cinema Systeem natuurlijk wel DNLA ondersteunt.

Kies je voor verbinden via Bluetooth?

Kijk eerst of jouw Home Cinema Systeem beschikt over een Bluetooth-optie. Schakel dan Bluetooth in op zowel je smartphone als op je Home Cinema Systeem en verbind ze met elkaar. Zonder Bluetooth-optie kun je overigens ook een Bluetooth-adapter gebruiken om je smartphone te koppelen.

Gebruik je toch liever een kabeltje?

Kies dan voor de USB-kabel die bij je smartphone is geleverd. Mocht jouw Home Cinema Systeem geen USB-aansluiting hebben, kun je ook de koptelefoon-ingang gebruiken. Hiervoor heb je een mini-jack nodig.

mini-jack kabeltje
Mini-Jack

Bovenstaand geldt niet alleen voor je smartphone maar natuurlijk ook voor andere mobiele devices, zoals je tablet.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..