Hooikoorts | Blog BCC

Last van hooikoorts? Wij hebben dé tip om de hooikoorts klachten te verminderen!

De dagen worden weer langer, de blaadjes komen langzaam weer aan de bomen en de zon laat zich al wat vaker zien. Dat kan maar één ding betekenen: de lente komt eraan, joehoe! Dag donkere, koude winter en hallo voorjaar! Maar… hatsjoe! Helaas ook hallo pollen, zakdoeken en hooikoortsmedicijnen. Voor alle mensen die niesend met een zakdoek binnen zitten is het voorjaar vaak meer overleven dan genieten. Heb jij ook last van hooikoorts? Haal een luchtreiniger in huis om de klachten te verminderen!

Hooikoorts essentials

Wanneer de eerste pollenexplosie wordt aangekondigd ren jij waarschijnlijk gauw naar de winkel voor medicijnen en zakdoeken, want jij weet als geen ander hoe vervelend die jeukende ogen zijn en hoe benauwd die verstopte neus is. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om de hooikoorts wat dragelijker te maken. Jij weet vast al dat je beter een tijdje weg kan blijven van het platteland om pollen te vermijden, iets vaker je kleding en haar moet wassen en beter niet in je ogen kunt wrijven (ja, ondanks die vreselijke jeuk…) om klachten te verminderen. Maar wist jij ook dat een groot deel van het probleem in je eigen huis ligt? Tijdens het hooikoortsseizoen dwarrelen de pollen en het stuifmeel overal rond, klaar om aan te vallen, ook in je huis. Zeker wanneer jij lekker de ramen open hebt staan om de frisse voorjaarslucht binnen te laten. Maar niet getreurd, wij hebben de oplossing!Hooikoorts | Blog BCC

Maak je huis pollenvrij

Een pollenvrij huis is tijdens het hooikoortsseizoen priority number 1. Je kunt waarschijnlijk niet naar buiten zonder medicijnen, maar als jouw huis pollenvrij is kun je je dosis pillen binnenshuis wel verminderen. Om de pollen uit huis te krijgen helpt het om regelmatig te stofzuigen en om een speciale pollenhor aan te schaffen, die pollen en stuifmeel buiten de deur moet houden. Echter, die horren houden ook lang niet alle minuscule deeltjes uit huis. Een goede luchtreiniger kan jou hierbij wél helpen! Een luchtreiniger zoals de WINIX ZERO Luchtreiniger biedt bescherming tegen allergenen in huis. Zet hem bijvoorbeeld in de slaapkamer, zodat jij ’s avonds in bed vrij kunt ademen.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Je zet een luchtreiniger op een fijne plek in huis waar jij het meeste last hebt van de hooikoorts. Dit zal waarschijnlijk in de woonkamer of slaapkamer zijn. Vervolgens doet de luchtzuiveraar het werk voor jou. Er zijn verschillende soorten en merken luchtreinigers op de markt die allemaal net anders werken, maar ze doen allemaal hetzelfde: een luchtreiniger zuigt stof en allergenen vanuit alle hoeken van de kamer aan waardoor geen pol ontsnapt. De meeste reinigers geven zelf de luchtkwaliteit aan waardoor jij weet hoe schoon de ruimte is. Daarnaast zuiveren luchtreinigers niet alleen pollen uit je kamer, maar ook huishoudelijke luchtjes en rook. De reinigers zijn dus niet alleen handig tijdens het hooikoortsseizoen, maar helpen jou en je gezin het hele jaar door! De meeste luchtzuiveraars zorgen ervoor dat meer dan 99% van de allergenen en stofdeeltjes worden opgevangen. Deze fijne apparaten zullen jouw leven tijdens de hooikoortsperiode dus een stuk dragelijker maken. Eindelijk vrij ademen!

Haal gauw een luchtzuiveraar in huis en wie weet wordt het voorjaar wel jouw favoriete seizoen. Geniet van de lente!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam