Laptop installeren | Blog BCC

Let’s go! In 5 stappen je laptop installeren

Je nieuwe rechterhand is eindelijk binnen! Je gloednieuwe laptop! En nu je je laptop in je handen hebt, wil je deze natuurlijk wel meteen kunnen gebruiken. Alle eerste keren vergen iets meer moeite, zo ook het opstarten van je laptop. Wij leggen je uit welke 5 stappen je zeker niet moet vergeten tijdens het installeren van je laptop.Laptop installeren | Blog BCC

First things first: internet

Is er leven zonder internet? Het lijkt er tegenwoordig niet op. Geen of een slechte verbinding is the worst case scenario. Heb je een nieuwe laptop, dan is dit dan ook het eerste wat je moet – maar eigenlijk ook wilt – doen. En erg gemakkelijk! Mocht je thuis werken met een internetkabel dan is het al helemaal easy. Sluit deze aan op je laptop en je hebt direct verbinding. Maar met draadloos internet ben je iets langer bezig. Je hebt dan namelijk de gegevens nodig die op je router staan. Of, als je die gegevens hebt aangepast, log je in met de aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord.

En dan het echte werk: Microsoft Office

Er moet natuurlijk ook gewerkt of gestudeerd worden op je laptop, en dus is Microsoft Office wel heel handig. Dit softwarepakket kun je als student of voor je werk eigenlijk niet missen. Gebruik je je laptop puur alleen om te gamen? Dan kan je ervoor kiezen om dit niet aan te schaffen. In het Microsoft Office 365 Home pakket zit Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access. Alles wat je nodig hebt om maximale studiepunten te behalen. Plus, het is ook nog eens te downloaden op 5 pc’s of Macs, 5 tablets en 5 telefoons. Kan je de kosten dus delen met je klasgenoten.

De juiste browser: Internet Explorer of toch Chrome?

Veel Windows laptops hebben Internet Explorer standaard geïnstalleerd staan. Maar ben je een gebruiker van Google apps zoals Gmail en Google Drive, dan is het handiger om ook Google Chrome te installeren als internetbrowser. Deze browser connect je apps namelijk met elkaar. En het downloaden van deze browser kan iedereen! Via deze pagina kan je het bestand downloaden, en binnen enkele minuten staat het op je laptop en kan je de browser gebruiken.

Better safe than sorry: antivirus

Hoe meer je op je laptop doet, hoe groter de kans dat je met online bedreigingen zoals virussen, spyware, malware en identiteitsdiefstal te maken krijgt. Je computer beschermen is dus erg belangrijk en dat kan je maar beter al meteen bij het installeren van je laptop doen. Met de beveiligingssoftware van Norton Security zit je zeker goed. Dit is namelijk de nummer 1 beveiligingsservice voor consumenten.

Je bestanden altijd bij de hand

Voor de zekerheid je bestanden dubbel opslaan kan nooit kwaad en maakt je zeker erg blij als je per ongeluk water over je laptop heen gooit of als hij bijvoorbeeld wordt gestolen. Je onvergetelijke vakantiekiekjes alleen opslaan op je laptop is dus niet zo slim en eigenlijk best wel tricky als je erover nadenkt. Nu kun je ervoor kiezen om je foto’s, schoolbestanden of andere belangrijke documenten extra op te slaan op een externe harde schijf. En begin daar al meteen mee bij de aanschaf van je nieuwe laptop zodat je er zeker van bent dat je alles wat je ooit hebt geschreven aan essays of al je foto’s veilig hebt opgeslagen.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel