Herfstklaar | Blog BCC

Maak je huis herfstklaar! 7 tips

Regen, wind en kou… We willen er eigenlijk nog niet aan denken, maar ze komen er weer aan. De herfst staat namelijk voor de deur. Jij gaat natuurlijk niet opendoen, want dit is het seizoen om binnen te blijven! Met onze tips is jouw huis binnen no time herfstklaar.Herfstklaar | Blog BCC

1.    Thuisbioscoop

Niks fijner dan een filmpje kijken terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt. De herfst is dan ook hét filmseizoen. Je gaat dan niet door de regen naar de bioscoop, maar haalt de bioscoop gewoon in huis met de Sony Bravia XR OLED 4K televisie. Met deze tv geniet je van top kwaliteit beeld en geluid en met de sneltoets naar Netflix heb jij gelijk toegang tot al jouw favoriete films. Dekens en kussens op de bank, bak popcorn op schoot en kijken maar! De kwaliteit van de bioscoop en bijna oneindige keuze uit films zónder de extreem overprijsde snacks.

2.    Leeshoek

Heb jij een hoekje in de woonkamer of slaapkamer waar eigenlijk niemand komt? Tover hem om tot leeshoek. Schuif er een comfortabele stoel met kussens naartoe, voetenbankje erbij en vul een plank met al je favoriete boeken. Jij zal dit hoekje vaker dan ooit bezoeken. Heb je niet zo veel boeken op de plank? Geen probleem, met een e-reader heb je eindeloze keuze uit online boeken!

3.    Spelletjes

De herfst is het seizoen om de spelletjeskast weer eens in te duiken. Of je nou met je kinderen losgaat op Just Dance of een potje Risk speelt… In de herfst kun je gamen tot je erbij neervalt. Heerlijk! Met de Nintendo Switch speel jij zoals je wil. Met de hele familie, met je beste vriend of gewoon lekker alleen. Je sluit hem aan op de tv, zet hem op tafel of houd hem in je hand. De leukste spellen zoals Mario Kart en Zelda zijn beschikbaar voor de Switch. Jaja, deze herfst organiseer jij de spelletjesavonden!

4.    Muziek luisteren

De koude, sombere maanden vragen om wat opfleuring. Een muziekje kan de sfeer al een stuk beter maken! Zet de lekkerste muziek van afgelopen zomer op en kom terug in de zomerstemming. Of zet de afspeellijst van je favoriete festival aan en geniet nog even na van dat mooie feestje. Als die muziek dan ook nog van geweldige kwaliteit is, word je helemaal vrolijk. Haal een nieuwe speaker in huis die jouw muziekervaring naar een hoger niveau brengt. Dansend en zingend kom jij de herfst wel door!

5.    Slimme thermostaat

Dag korte broeken en zomerse rokjes en hallo dikke truien en wollen sokken. Kou is de ergste vijand. Ben jij een echte koukleum, dan zal je blij zijn dat er slimme thermostaten bestaan. Je sluit ze aan op je verwarming en je kan de verwarming op elk gewenst moment via een app aanzetten. Dus ook net voordat je thuiskomt. Nooit meer thuiskomen in een vrieskist! Daarnaast heb je ook altijd controle over je verbruik en zie je precies hoeveel graden het binnen is.

6.    Uitgebreid koken

De tijd van BBQ’en en geen zin om te koken vanwege de warmte is weer voorbij. Nu het kouder is, wordt het tijd weer eens uitgebreid de keuken in te duiken. Pak je oude receptenboeken uit de kast of spit het internet door en ga aan de slag. Muziekje erbij, kacheltje aan en aan de kook! Je zal zien dat er regelmatig een keukenmachine nodig is om een gerecht te bereiden. Sausjes, dips, smoothies. Alles maak je snel met zo’n handige machine. Daarom is een keukenmachine een echte must have voor in jouw herfstproof keuken.

7.    Sfeerverlichting

Wanneer de donkere maanden beginnen kan je wel een lichtpuntje gebruiken. Je kan een standaard spaarlampje in je lampen draaien of je haalt een feestje in huis met de lampen van Philips Hue. Voortaan zal je blij zijn als het vroeg donker wordt en de lampen weer aankunnen, want de Philips lampen brengen sfeer in huis. Groen, geel, paars. Hoe voel jij je vandaag? Deze vrolijke lampen maken jouw donkere maanden tot een waar feestje.

Geef toe, door deze tips krijg je toch zin in de herfst?

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam