6
mei

Moederdag! 5 manieren om jouw moeder in het zonnetje te zetten

Even langs gaan bij je moeder voor Moederdag zit er nu misschien even niet in. Toch zijn er nog genoeg dingen die je kan doen om haar even in het zonnetje te zetten. Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rij!Moederdag | Blog BCC

1.    Stuur een leuk cadeautje op

Wat is Moederdag zonder een mooi cadeau? Er zijn genoeg mooie en nuttige cadeautjes voor een schappelijke prijs te vinden. Misschien kan jouw moeder wel nieuwe haarverzorgingsproducten gebruiken zoals een föhn, krultang of stijltang. Had je eigenlijk samen naar de sauna gewild? Dan kan je een sauna cadeaubon geven of je kan je moeder een voetenbad en gezichtssauna cadeau doen. Zo creëert ze haar eigen spa. Ook leuk is om (misschien samen met broers en/of zussen) een instant camera te geven met een briefje erbij dat jullie in de toekomst graag weer herinneringen met elkaar gaan maken. Voor de sportieve moeders is een activiteitentracker een aanrader. Zo gaat ze met een nog grotere glimlach wandelen, fietsen of zwemmen.

2.    Klets virtueel bij

Een cadeautje alleen gaat die Moederdag vibe misschien niet creëren, want het gaat er natuurlijk bij Moederdag ook om dat je er voor je moeder bent en het gezellig hebt met elkaar. Gelukkig zijn er genoeg manieren om op afstand via beeld en geluid met jouw moeder te communiceren op je laptop, telefoon of tablet. Gebruik bijvoorbeeld Zoom, Skype of Facetime om gezellig bij te kletsen en elkaar ook nog even te zien. Helemaal leuk als je ervoor zorgt dat er tijdens het videobellen bloemen voor haar bezorgd worden!

3.    Speel een spelletje op een van deze familie apps

Heb jij ook nog broers en/of zussen? Dan is het wellicht leuk om er een virtueel familiefeestje van te maken met een app. Met Houseparty kan je videobellen 2.0. Je maakt er een waar feestje van door niet alleen gezellig te kletsen maar tussendoor ook spelletjes te doen zoals Draw Something, Trivia en Wie ben ik. Gegarandeerd lachen, gieren, brullen! Een andere leuke app is Family Album. Gezinnen kunnen hiermee een gedeeld fotoalbum maken en bekijken. Stel samen met je broers en zussen een album samen met de mooiste herinneringen en deel deze via de app met jouw moeder. Gaat ze een traantje wegpinken?

4.    Ga samen koken en dineren

Was jij van plan om je moeder te trakteren op een dinertje buiten de deur of om gezellig samen te koken? Dat eerste zit er helaas niet in maar samen koken kan alsnog, op afstand! Stuur je moeder een kookboek op, zoek een lekker gerecht uit, zet Skype of Facetime aan en kook allebei hetzelfde gerecht. Daarna kunnen jullie alsnog samen dineren. Toch graag uit eten met je mams? Stuur haar per post een mooie tegoedbon voor een etentje in een restaurant naar keuze. Dan kunnen jullie heerlijk dineren zodra de restaurants weer openen.

5.    Ga een gezellig ‘dagje uit’

Niets leuker dan samen met mam een dagje of weekendje op stap. Had je precies dit jaar het idee om jouw moeder mee te nemen naar een mooi museum of zelfs op stedentrip? Flink balen als dat niet doorgaat! Maar gelukkig zijn de digitale opties tegenwoordig eindeloos en kan je zelfs virtueel op tour te gaan in bijzondere musea. Met Google Arts & Culture kan jij de 10 beste musea wereldwijd virtueel bezoeken. Gaan jullie naar het Rijksmuseum in Amsterdam, het Guggenheim Museum in New York of het Pergamon Museum in Berlijn? Door allebei op je laptop het museum open te zetten en op je telefoon te videobellen kunnen jullie samen de kunst bewonderen. Dat echte uitje komt dan later wel!