Beveiliging huis | Blog BCC

Op vakantie? Zo zorg je ervoor dat je huis goed beveiligd is

Je hebt er waarschijnlijk wel eens over nagedacht: de beveiliging van je huis. Vooral als je vakantieplannen hebt en je voor langere tijd niet thuis bent, is dit een belangrijk onderwerp. Hoe goed is de beveiliging van jouw huis eigenlijk? En wat kun jij doen om je huis te beveiligen? Wij hebben wat tips voor je verzameld.Beveiliging huis | Blog BCC

Tip 1: Maak het ze niet te makkelijk

Een huis waar de tablets nog op de tafel liggen en je laptop open en bloot op het bureau staat, is erg aantrekkelijk voor inbrekers. Ze weten dan precies waar de buit te halen is. Ruim daarom al je waardevolle spullen goed op in kasten als je op vakantie gaat, zodat deze in ieder geval niet in het zicht liggen.

Tip 2: Schrik inbrekers af

Je kunt ervoor zorgen dat je huis een minder aantrekkelijk target is voor een inbraak door camera’s te installeren. Hang deze in het zicht bij je voordeur, zodat iedereen weet dat er videobewaking is. Dan denken dieven wel twee keer na voordat ze proberen binnen te dringen! En als ze het toch proberen, krijg je bij de meeste beveiligingscamera’s een bericht op je telefoon, zodat je snel kunt handelen.

Als het iemand toch gelukt is om je huis binnen te dringen, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van op de hoogte zijn. Kies daarom ook voor een alarmsysteem dat via een app verbonden kan worden met je telefoon. Zo houd je gemakkelijk in de gaten wat er in en om je huis gebeurt.

Tip 3: Houd jezelf op de hoogte

Als je op vakantie bent, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je helemaal niet meer weet wat er speelt bij jou thuis. Het is daarom altijd verstandig om je buren of familie die in de buurt woont te vragen een oogje in het zeil te houden. Maar je kunt dit ook van een afstand zelf doen, met bijvoorbeeld een videodeurbel. Deze geeft een seintje naar je telefoon wanneer iemand aanbelt of als er beweging of geluid wordt waargenomen.

Tip 4: Wek de indruk dat je thuis bent

Je wilt natuurlijk het liefst dat inbrekers jouw huis overslaan. Wek daarom de indruk dat je wel thuis bent, ook al zit je aan de andere kant van de wereld. Zorg bijvoorbeeld dat je lampen regelmatig aanstaan. Een makkelijke manier om dat te doen, is met slimme verlichting. Je kunt hiervoor zelf via een app een schema instellen, zodat je lampen op bepaalde tijdstippen aangaan. Op die manier creëer je vanaf jouw vakantiebestemming de illusie dat je toch thuis bent.

Vraag ook je buren om de post regelmatig weg te halen. Opgehoopte post bij de voordeur is een teken dat er niemand thuis is en maakt het huis aantrekkelijk voor inbrekers. Door de post weg te halen, haal je die aantrekkingskracht weg.

En dan nog even dit…

Tot slot moet je oppassen met wat je communiceert over je vakantie. Het liefst willen we tegenwoordig al onze vakantiefoto’s delen met de wereld. Via social media vertellen we iedereen hoe ontzettend leuk de reis is. Pas hier toch mee op, want ook inbrekers weten social media te vinden. Denk goed na voordat je vanuit je luie strandstoel een foto van die overheerlijke cocktail en je uitzicht op zee op Instagram zet. Je wilt niet dat de verkeerde mensen weten dat je niet thuis bent.

Veel slimme apparaten die we genoemd hebben, worden bediend met een eigen app. Zie je door de apps het bos niet meer? Daarvoor is de Athom Homey de perfecte oplossing. Dit is een basisstation dat alle slimme apparaten in je huis met elkaar verbindt. Zo kun je bijvoorbeeld zowel de Philips Hue-lampen als camera’s en alarmsystemen van Nest met de Athom Homey verbinden. Je kunt de apparaten vervolgens via één app bedienen: de Homey Smartphone App. Het basisstation leert nieuwe apparaten kennen en is zo een echte aanvulling op de beveiliging van je smart home.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kirsten Dingemanse