Multiroom wifi | Blog BCC

Overal in huis goede wifi met een multiroom wifi systeem

Grr, niets is zo irritant als wifi die niet overal in huis werkt. De oplossing voor dit probleem? Een multiroom wifi-systeem! Wat is dit precies en wat kan je ermee? Wij leggen het je graag uit.

Lesje wifi

Om te begrijpen wat multiroom wifi is en waarom het zo top is, zullen we je eerst een mini lesje wifi geven. Momenteel heb je misschien alleen een router die de wifi verzorgt. Dit is het kastje dat je waarschijnlijk ergens in de meterkast of in de studiekamer hebt staan. De router verzorgt de koppeling tussen jouw internetprovider en jouw huis. Zo kan jij in huis genieten van wifi. Best wel fijn dus zo’n router! Maar je zal merken dat wanneer je alleen een router hebt de verbinding op zolder of in de tuin, of zelfs al in de slaapkamer heel slecht is. Dit komt omdat het bereik van de router niet oneindig is. Muren, deuren en plafonds werken de verbinding flink tegen!Multiroom wifi | Blog BCC

Versterker, access point, multiroom wifi

Als het wifi-signaal matig is, heb je verschillende opties om de wifi een beetje te helpen. Je kan de wifi proberen te versterken met een wifi-versterker of door een access point aan te sluiten op de router waarmee je meerder wifi-signalen hebt in verschillende ruimtes. Een versterker doet eigenlijk half werk, want je breidt het bereik wel uit, maar de wifi wordt er vaak sloom van. Een access point is al beter, maar het probleem hiervan is dat je telkens op een andere wifi moet inloggen. Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen: kies daarom voor een multiroom wifi-systeem! Overal internet op hetzelfde wifi-netwerk én ontzettend snel.

Hoe werkt multiroom wifi?

Met multiroom wifi creëer je een naadloze wifi-verbinding in elke ruimte van je huis. Je sluit speciale zenders aan op je router. Kies uit 2, 3, 4 of meer zenders en je hebt in elke hoek van je huis perfecte verbinding. Ook op de wc en achterin de tuin. Het aantal wifi-zenders dat je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je huis. Maar of je nou in een tiny house of een villa woont, multiroom wifi laat jou nooit struggelen met maar één streepje wifi! De TP Link Multiroom wifi covert bijvoorbeeld wel 600 vierkante meter aan wifi-verbinding. Is dat nog niet genoeg, dan is het systeem nog uit te breiden met een extra zender. Als je dan ooit wifi-problemen hebt, is het gewoon knap!

Bediening

Je bedient de multiroom wifi handig via een app. De installatie en de verdere instellingen kan je op die manier makkelijk uitvoeren. De installatie toch liever uit handen geven? Geen probleem, wij leveren installatieservice tegen een meerprijs. Zo weet je zeker dat jouw systeem 100% goed werkt. Heb jij kinderen die nogal verslaafd zijn aan Instagrammen, filmpjes kijken of Whatsappen? Met de Google Multiroom wifi heb jij hier zeggenschap over. Je kan via de app vaste wifi-onderbrekingen instellen, bijvoorbeeld tijdens het eten of na bedtijd. De wifi-verbinding wordt dan tijdelijk verbroken op de aangesloten apparaten. Dat is nog eens gezellig eten, zonder schermen! Ook kan je in de app checken hoe snel de verbinding is, welke apparaten er aangesloten zijn op de wifi en je kan een gastennetwerk instellen. Nog nooit had je zo veel controle over jouw super snelle wifi!

Met een multiroom wifi-systeem kan jij dus voortaan altijd en overal video’s streamen, gamen en online werken zonder irritaties over wegvallend signaal! Een echte must have!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam