Strijktips | Blog BCC

Sneller en makkelijker strijken met onze 8 strijktips

Is strijken voor jou ook een van de meest vervelende huishoudelijke klusjes? Dat snappen we maar al te goed. Daarom zetten wij 8 strijktips op een rij, waarmee je de strijkklus snel en efficiënt klaart en hem misschien zelfs nog iets leuker kunt maken!

Tip 1: Een goede start is het halve werk

De voorbereiding voor het strijken begint al bij het drogen van je was. Hang de was netjes uit, schud bijvoorbeeld de grootste kreukels al uit je spijkerbroeken en hang T-shirts zo recht mogelijk op het rek. Zo zorg je dat de meeste plooien al uit je kleding zijn, voordat je aan de strijk taak begint.Strijktips | Blog BCC

Tip 2: Sorteren maakt je leven makkelijk

Nog een voorbereidende klus voor je aan het strijken gaat, is het sorteren van je strijkgoed. Zorg dat de kledingstukken die op een hoge stand gestreken moeten worden onderop de stapel liggen. De kleding waarvoor een lage stand nodig is, leg je bovenop, zodat deze als eerste gestreken wordt. Zo zorg je dat stoffen die niet te veel hitte kunnen verdragen, niet per ongeluk met een te heet strijkijzer gestreken worden.

Tip 3: Geef jezelf de ruimte

Het ligt misschien voor de hand, maar het is echt zó fijn om een goede ruimte te hebben waar alles wat je nodig hebt al voor je klaarstaat. Laat bijvoorbeeld – als jouw ruimte dat toelaat – de strijkplank uitgeklapt staan en zorg dat je alleen nog maar de stekker van het strijkijzer in het stopcontact hoeft te stoppen. Dat maakt die drempel om aan dit vaak uitgestelde huishoudklusje te beginnen net wat lager.

Tip 4: Stoom de kreukels weg

Sommige stoffen zijn stugger dan andere. Hoe lang je ook probeert de kreukels eruit te krijgen, soms lukt het echt niet. Dan kun je wel een expert op dit gebied gebruiken, zoals het Tefal stoomstrijkijzer. Door de vele actieve stoomgaatjes in de onderkant van het apparaat, wordt de stoomkracht van dit strijkijzer efficiënt verdeeld. Hierdoor haal je makkelijk alle vouwen uit elke soort stof. Bovendien is dit ijzer zo gemaakt dat hij zonder moeite over elk kledingstuk heen glijdt en jij de klus snel afmaakt.Strijktips | Blog BCC

Tip 5: Strijk je zen

Zie het ploeteren door de stapel strijkgoed eens in een ander licht, namelijk als een momentje voor jezelf. Terwijl je aan het strijken bent, kun je je hoofd even helemaal leegmaken en tot rust komen. Of juist stilstaan bij dingen waar je nog niet eerder tijd voor had. Zo brengt strijken een beetje zen in je leven.

Tip 6: Van klein naar groot

Strijken kan best lastig zijn, zeker bij grote of ingewikkelde kledingstukken, zoals een overhemd of broekpak. Een handige regel om dan aan te houden is: begin bij de kleinste vlakken van het kledingstuk, zoals de mouwen. Grote vlakken, zoals de voor en achterkant van een shirt, kun je het beste tot het laatst bewaren. Bij het verplaatsen van je kledingstuk kunnen die namelijk makkelijk weer kreuken, en dat wil je natuurlijk voorkomen! Bewaar je de grootste vlakken tot het laatst? Dan is de kans het kleinst dat je (grote delen) opnieuw moet strijken. Strijktips | Blog BCC

Tip 7: Veilig strijken

Stel: je wordt gebeld tijdens het strijken en laat per ongeluk het strijkijzer op je nieuwe witte blouse staan. Daar zit je niet op te wachten! Gelukkig kun je dat probleem voorkomen met het Tefal stoomstrijksysteem. Dit systeem is namelijk zo slim dat het zichzelf kan uitschakelen, om het risico op verbranding te voorkomen.

Tip 8: Strijk-entertainment

Is strijken voor jou écht geen pretje? Maak het dan leuk voor jezelf! Wat daarom zeker niet mag missen is een beetje entertainment bij het strijken. Een speaker om je favoriete nummers uit te laten schallen is een must. Zing en dans lekker mee, terwijl je het strijkklusje klaart. Ook een fijne optie is natuurlijk een tablet met Netflix: lekker decadent de laatste aflevering van jouw serie kijken tijdens het huishouden. Dan is het toch ineens een stuk minder erg om daar tijd aan kwijt te zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kirsten Dingemanse