Tools tegen inbraak | Blog BCC

Op vakantie? Houd inbrekers buiten de deur met deze handige tools!

Schrik niet, maar elk jaar worden er meer dan 50.000 inbraken gepleegd. En meestal gebeurt dat in de periodes dat we met zijn allen veel op vakantie gaan. De aankomende wintersportperiode is er dan ook eentje waar inbrekers echt van houden. Gelukkig zijn er genoeg tools tegen inbraak om je huis te beschermen. Wij zetten de beste voor je op een rij.Tools tegen inbraak | Blog BCC

Sla alarm met een IP-camera

Met een IP-camera kun je op afstand zien wat er aan de buitenkant van je huis gebeurt. De Ring alarmsysteem Video Deurbel is daarbij een mooi instapmodel. Het is een bel die je bij je deur plaatst. Via een bewegingssensor kan hij zien of er iemand in de buurt van de deur is en stuurt hij een waarschuwing naar je telefoon, tablet of pc. Vanuit dat device kun je dan zien wie er voor de deur staat. Is het een postbode met een pakketje? Dan kun je via de bijhorende app en de Ring deurbel met de postbode praten en vragen of het pakketje bij de buren kan worden afgeleverd. Zijn het mensen met andere bedoelingen, dan kun je gelijk de politie bellen.

Tools tegen inbrekers | Blog BCC

Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan heb je ook een luxere versie in de vorm van de Ring Floodlight Camera. Het idee is hetzelfde, alleen beschikt deze versie ook over een lamp die de tuin verlicht en een alarm met een volume van 110 decibel. Wanneer er ‘s nachts iemand in de zogenaamde motion-zone komt, gaat het licht automatisch aan. Tegelijkertijd krijg je een bericht op je telefoon en kun je reageren. Je kunt dan handmatig het geluidsalarm aanzetten, wat de inbrekers afschrikt. Daarna kun je meteen iemand bellen om te checken of alles in orde is.

Slimme verlichting geeft buitenstaanders het idee dat je thuis bent

Wist je dat inbrekers meestal naar huizen gaan die niet verlicht zijn? Uiteraard met het idee dat je slaapt of op vakantie bent. Gelukkig kun je inbrekers op het verkeerde been zetten. Hoe? Door gebruik te maken van slimme verlichting zet je met je smartphone op afstand de lichten aan of uit. Ook is het mogelijk om dit automatisch op bepaalde tijdstippen te doen. Bijvoorbeeld dat het licht om 17:00 uur aangaat en om 23:00 uur weer uit. Op die manier hebben buitenstaanders het idee dat er leven is in het huis en slaan ze hopelijk jouw adres over. De mogelijkheden op dit gebied zijn zeer uitgebreid.

Tools tegen inbrekers | Blog BCC

Een alarmsysteem blijft altijd een goede keuze

Tot slot is een ‘ouderwets’ alarmsysteem nog altijd een goede keuze. Deze zijn tegenwoordig niet belachelijk duur en komen ook niet meer altijd met contracten. Neem bijvoorbeeld de Smanos L020. Het is een systeem dat gebruik maakt van verschillende sensoren die je plaatst bij deuren en ramen. Wanneer deze open gaan op het moment dat het systeem geactiveerd is, gaat het alarm af. Er gaat dan zowel een melding naar je smartphone en tegelijkertijd gaat er een hard geluid af, wat er hopelijk voor zorgt dat de inbrekers vertrekken.

Met deze tips kun jij met een gerust hart op vakantie en de koning van de piste gaan spelen!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Jelle van Es